Valberedningsutbildning

Information

Välkommen på valberedningsutbildning i tre steg tisdag 8, 15 och 22 oktober kl 18.30-21.00 i vår lokal på Örvägen 2, Upplands Väsby.

Målgrupp:
Du som är valberedare i en förening.
Vi riktar oss till dig som vill skaffa kunskap om ett bra valberedningsarbete och även bygga nätverk med andra som är aktiva i det lokala civilsamhället.

Förkunskaper Valberedningsutbildning
Inga förkunskaper krävs.

Tid:
Tisdag 8, 15 och 22 oktober kl 18.30-21.00

Innehåll
Som valberedare har du ett viktigt, och ibland utmanande, uppdrag i föreningen. Valberedningens arbete handlar om att möjliggöra en väl sammansatt och handlingskraftig styrelse i föreningen.

Den här utbildningen syftar till att skapa ett forum för kompetensutveckling och kunskap om uppdraget. Du får en djupare förståelse för processen fram till årsmötet där valberedningen ska presentera förslag till styrelse med flera uppdrag.

Vi diskuterar valberedningens arbetssätt och som deltagare får du med dig checklistor och konkreta verktyg kopplade till de olika stegen.
• Planera
• Inventera
• Intervjua
• Besluta
• Presentera

Arbetet i valberedningen handlar om att samarbeta med styrelsen och att engagera medlemmar. Valberedningen ska även tänka mångfald och ta sikte på att få ihop en styrelse som inte är alltför ensidigt sammansatt. Ju större variation av åldrar, bakgrund och erfarenhet desto mer kan styrelseledamöterna berika med olika infallsvinklar, perspektiv och kompetens.

Föreläsningspass varvas med gruppdiskussion under utbildningskvällarna.
Föreläsningarna streamas från Studieförbundet Vuxenskolan centralt under kvällarna. På plats i Upplands Väsby diskuterar vi sedan och delar erfarenheter.

Ledare
Kursledare på distans är Erica Olsson, som utbildar föreningsstyrelser på olika nivåer, Erica har själv arbetat i många styrelser och för närvarande är Erica förbundsordförande i Ekologiska Lantbrukarna.
Ledare på plats i Upplands Väsby är Bo Carlqvist, Studieförbundet Vuxenskolan, Bo har egna erfarenheter av styrelsearbete och föreningsliv.

Anmälan
För att få delta vill vi att du är med vid alla tre tillfällen.
Du anmäler dig senast torsdag 3 oktober direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").
Ange din samverkande förening i Stockholms län.

Bra att veta
Vi bjuder på kaffe/te och smörgås.

För mer information kontakta:
Bo Carlqvist
Mail: bo.carlqvist@sv.se
Tel: 08-120 55 144

Startdatum:

2024-10-15

Tid:

18:30 - 21:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

167755

Plats:

SV Upplands Väsby Örvägen 2 19452 Upplands väsby

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Stockholms län