Nybörjarkurs biodling

Information

Biodling - kurser med sting!

Under 7 träffar tar vi upp grundläggande teori och du får delta i den praktiska skötseln av några bikupor. Cirkeln är upplagd för att så mycket som möjligt följa ”biodlingsåret” vår-sommar-höst. Syftet är att lära sig hur ett bisamhälle fungerar och förklara det som en biodlare gör under året.

Detta upplägg gör att cirkeln sprids ut under året (maj-september) och du blir väl förberedd för att våga dig på att skaffa en egen kupa, antingen parallellt med cirkeln eller nästkommande säsong

Att vara biodlare är både roligt och lärorikt. Det är lätt att bli fascinerad av de flitiga binas samspel med naturen. Kursen blandar teori och praktik och vi går igenom vilka redskap du behöver som biodlare, var du kan ha ditt bisamhälle, hur bi-året ser ut och vilka regler som finns för biodling - allt för att du ska få den kunskap du behöver inför att starta och utveckla ditt eget bisamhälle.


Varför behövs fler biodlare?

När de vilda bina blir färre måste biodlarna bli fler. Sveriges cirka 15 000 biodlare jobbar för att täcka pollineringsbehovet av fruktträd och andra odlade växter. Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är pollinerad av bin. Bin ger alltså inte bara honung utan gör livsviktiga insatser för vår överlevnad.

Kurserna i biodling är mycket omtyckta. Att skaffa sig ny kunskap genom erfarna ledare och träffa nya människor med samma intresse är stimulerande och roligt!

Våra biodlingskurser blir snabbt fulltecknade, anmäl dig redan nu!

Sista anmälningsdag: 2/6, kursen startar vid minst 5 deltagare.


Ledare:

Thomas Persson, bitillsyningsman i Årjäng och Säffle med många års erfarenhet av biodling.


Bra att veta:

Kurserna i biodling sker i samarbete med Sveriges Biodlares Riksförbund erbjuder Studieförbundet Vuxenskolan kurser i Biodling - på både grund- och fortsättningsnivå.


Varmt välkommen!

Startdatum:

2024-06-10

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

23504

Plats:

SV Årjäng Sveavägen 27 67230 Årjäng

1 525 SEK

  • Kurspris

    1150 SEK

  • Materialkostnad

    375 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Värmland