Valp -och unghundskurs

Information

Kursen passar dig som har valp eller unghund. Självklart är man välkommen med hund oavsett ålder men övningarna anpassas för yngre hundar. Vi leker in momenten och grunderna samt lär tillsammans och övar på att umgås i grupp utan att leka.

Målgrupp
Inga förkunskaper krävs. Kursen är anpassad för dig som har en valp eller unghund, 4-15 månader gammal. Men det går bra att vara med även om din hund är äldre.
Det går bra att anmäla två personer med samma hund, en som för och en som håller sig i bakgrunden. Men båda deltagarna måste anmäla sig och minimi ålder är 15 år.

Mål
Hunden ska vara socialiserad, lycklig och trött. Husse/matte ska ha fått hjälperna till att börja träna vardagssaker och kommandon hemma. Målet vid valpkurs & unghundskurs är alltid att göra träningen trygg och rolig samt ge en bra grund att stå på för att kunna träna vidare i framtiden.

Innehåll
Vi fokuserar på positiv förstärkning och bra hjälper vid inlärning. Hur vi kan lära våra hundar att lära trots störningar runt om. Kursen hålls utomhus, samling vid Studieförbundet Vuxenskolan på Energigatan 9.

Studiematerial
Inget material behövs, ta med egen vattenskål och vatten. Fast halsband eller sele på hunden vid kurs.

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 10 deltagare.

Om kursledaren
Maria Frick är har ett stort intresse för hundar och deras fantastiska egenskaper. Maria driver idag ett eget hundföretag och jobbar bland annat som vårdhundsförare utöver kurser och föreläsningar.

Startdatum:

2024-09-03

Tid:

19:00 - 20:00

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

10410

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Energigatan 9 43437 Kungsbacka

1 495 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland