Jägarexamen HT 2024 med kompletterande delar.

Information

Grundläggande kurs för jaktintresserade. Här får du de teoretiska och praktiska kunskaper som behövs för att kunna avlägga jägarexamen.

KURSMATERIAL:
"Jägarskolan" (inkl. ljudbok). Du får bland annat lära dig grunderna i ekologi, artkännedom om våra vilda djur, viltvård, viltet efter skottet och mycket mer. Även jägarens redskap - bland annat om vapen och hundar - har sin givna plats. Denna bok är kort och gott Din väg till jägarexamen

INNEHÅLL: Vår ambition med denna utbildning är att ge lite extra allt. Teoripass, en jaktdag på Gamla Åminne Gård, ett tillfälle då vi styckar vilt, en middag där det serveras viltkött samt praktisk skytteträning. I slutet av utbildningen ordnas provtillfällen som genomförs av Svenska Jägareförbundet. För den som har valt att läsa kursen på distans kommer vi att ordna en intensivkurs för skyttet över två dagar.

UPPLÄGG FÖR KURSEN
Antal tillfällen: Teori 15 st onsdagar teorin startar HT 2024 och fortsätter VT 2025 därefter startar skytte delen. Skyttet kommer att genomföra 10-15 träningstillfällen med målet att du blir en så god skytt att du känner dig väl förberedd för proven.
Kursstart: 231004
Det finns också möjlighet att vara med på distans, det innebär att du kan vara med även då du befinner dig på resa eller är sjuk, det går också att genomföra hela teoridelen på distans.

BRA ATT VETA:
Några veckor innan kursstart får du en kallelse och faktura hemskickat, antingen via post eller via uppgiven e-post.

LEDARE:
Joakim Norgren - Mångårig erfarenhet i jakt och utbildningar för jägarexamen.

FRÅGOR?
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan: tel: 070/4313931 eller e-post: anette.bergkvist@sv.se

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Startdatum:

2024-10-02

Tid:

18:30 - 20:45

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

29388

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Götavägen 1 33152 Värnamo

8 795 SEK

  • Kurspris

    8000 SEK

  • Materialkostnad

    795 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län