Jägarexamen i Fjällbacka

Information

Har du ett intresse för djur, natur och jakt kanske jägarexamen hägrar. Den som skall jaga i Sverige behöver ha kunskap om mycket mer än att bara skjuta prick. Till exempel om djur och natur, om viltvård, jaktformer, jakthundar, vapen hantering och skytte. Man måste också veta vilka bestämmelser som reglerar jakten.

Kursinnehåll
Utbildning som leder till Jägarexamen både med teori och skytte. Cirkeln riktar sig till en början på den teoretiska delen som omfattar artkännedom om vilt, jakt, lagar, vapen, hundar, ekologi osv. Stor tyngd läggs på säker vapen hantering. Praktik på skjutbanan, skjutning, ammunition och lerduvor samt examensprov.

Kostnader som tillkommer
Praktik på skjutbanan, skjutning, ammunition, lerduvor samt examensproven , Exakta kostnader återkommer vi med vid anmälan och under kursens gång.

Studiematerial
Vi använder oss av boken " Din väg till jägarexamen" som vi beställer till första träffen och ingår i avgiften

Cirkelledare
Vår härliga ledare Eiwe har stor erfarenhet av all jakt. Han har varit i skog och mark sen han va liten och intresset för all jakt har alltid funnits. Han tog sin licens som 13 åring. Han jagar helst med hund på klövvilt och har stor kunnighet i skog och mark.

Bra att veta
Ingen tidigare erfarenhet behövs, vi bestämmer kommande träffar och upplägget tillsammans. Det kommer variera vilka veckodagar ni träffas då ledaren jobbar på olika tider.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 10 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Startdatum:

2025-03-09

Tid:

18:00 - 20:00

Antal tillfällen:

15

Veckodag:

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

98319

Plats:

Långsjö kölnehogen 45741 Fjällbacka

4 450 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst