Jägarexamen - intresseanmälan hösten 2024 Umeå

Information

Denna kurs håller på att planeras. Angett datum och pris är preliminärt. Anmäl ditt intresse här. Vi kommer sedan att höra av oss till dig om datum och pris när dessa är fastställda. Du kan då bestämma om kursen passar dig och du har möjlighet att delta. Intresseanmälan är ej bindande.

Kursbeskrivning
Syftet med jägarexamen är att bli en ansvarsfull jägare med kunskaper inom jakt, viltvård, artkännedom, lagar och regler. I denna kurs får du den kompetens du behöver för att klara jägarexamen. Med ett komplett material, kompetent, erfaren ledare och ordentlig genomgång av teori får du en bra grund att stå på.

Upplägg teoridel
Gruppen träffas vid 14 tillfällen och går igenom teorin. Föreläsningar/genomgångar och diskussioner varvas med några studiebesök. Förutom måndagar träffas vi även en söndag, 3 november kl 13.00-15.30 för några timmar i skogen. Vi tar paus i kursen för jul och nyår (v51, 52 och 1).

Kursen kräver att du läser hemma mellan träffarna. Du läser för att klara teoriprovet i slutet av kursen.
Teoridelen avslutas med ett teoriprov, ca 2 veckor efter sista teoriträffen. Avgift teoriprov 500 kr betalas i samband med provtillfället till Naturvårdsverket.

Praktisk del
Efter teoridelen förmedlar vi kontakt med Brattvall Jaktskyttebana (några mil utanför Umeå) som erbjuder en praktisk övningsdelen samt praktiska prov. Det kommer ske helgdag eller några kvällar, datum förmedlas av ledaren. I samband med detta sker examination. Kostnad för praktisk del samt examination tillkommer och betalas till jaktskytteklubben (paketpris för praktisk del och praktisk examination var 3500kr under sommaren 2023). Du är fri att välja om du vill delta på detta eller kontakta annan jaktskytteklubb.

All examinering sköts av, från Naturvårdsverket utsedda provledare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Vi utgår ifrån materialet "Jägarpaket" från Svenska jägarförbundet. Kostnad för material tillkommer, 795 kr. Om du redan har materialet, ange vid anmälan så faktureras du inte för detta.

Kursledare
Olav Tjernström, erfaren jägare med stort jaktintresse.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffman, malin.gruffman@sv.se, 072-5954926

Bra att veta
Tillkomna kostnader (prov och praktik) betalas först senare under kursen, vi fakturerar för teoridelen 2900kr och litteratur 795 kr inför kursen. Vi reserverar oss för ev framtida prisändringar hos Jaktskytteklubben och Naturvårdsverket.

Bekräftelse/kallelse
Efter anmälan får du bekräftelse via e-post. Om denna uteblir, kontakta oss så att vi kan se så att din anmälan kommit in. Vi skickar kallelse/faktura via e-post 1-2 veckor innan kursstart.

Anmälningsvillkor - För kurser där vi ej satt datum för kursen gäller anmälningsvillkor från när vi satt datum och du fått ta ställning till om du önskar gå!

Din anmälan är bindande. Du har möjlighet att ångra din anmälan inom 14 dagar från den dag du anmält dig.
Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du meddela detta till oss på Vuxenskolan på ett klart och tydligt sätt innan ångerfristen löper ut. Återtagande av anmälan efter 14 dagar kan endast ske vid varaktigt studiehinder där intyg kan visas upp, tex läkarintyg. En administrativ avgift tas då ut. (Läs fullständiga anmälningsvillkor i anslutning till anmälningsformuläret).

Vi erbjuder möjlighet att delbetala över tre månader. Ange vid anmälan om du önskar detta.Startdatum:

2024-10-28

Tid:

18:30 - 20:45

Antal tillfällen:

14

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

74509

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Kungsgatan 42 90325 Umeå

2 900 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västerbotten