Studiecirkel om diken i Värmland - Förvaltning och underhåll av diken Storfors

Om kursen

Funderar du på vad som gäller när du ska underhålla diken på din fastighet?

Har du andelar i dikningsföretag, ett dike som gränsar till en granne eller arrenderar mark inom ett dikningsföretag? Kom med i vår nya studiecirkel och lär dig mer!


I vårt område finns det många diken som behöver underhållas för att det ska gå att odla på åkermarken.
Det finns också dikningsföretag som inte underhållits på länge och som riskerar att falla i glömska. Ett dikningsföretag är lika viktigt att hålla vid liv som en vägförening och utan fungerande markavvattning kommer det på sikt inte gå att bedriva jordbruk i vår bygd.

Målgrupp för studiecirklarna
Cirklarna riktar sig framförallt till dig som är lantbruksföretagare, anställd maskinförare på jordbruksföretag eller maskinstation, eller på annat vis är aktiv inom de gröna näringarna (till exempel entreprenör inom täckdikning och underhåll av diken) eller markägare med jordbruk.

Studiecirklarna sker med på uppdrag av Jordbruksverket och med stöd från EU:s landsbygdsprogram. Arrangeras i samarbete med LRF och Studieförbundet Vuxenskolan.

Mer information om studiecirklar kring diken Klicka här

Anmälan här på hemsidan.
Vid frågor, kontakta:

Kajsa Edbom på mail kajsa.edbom@lrf.se eller telefon 079-066 08 07

Vi träffas tre gånger, måndag 6/5, tisdag 14/5 kl. 18:00-21:00 samt ytterligare en tredje träff som vi bestämmer tidpunkt för tillsammans.
Det bjuds på kaffe/te & smörgås.

Varmt välkommen!

När du gör en anmälan godkänner du:
De uppgifter om mig och mitt företag som jag lämnar i samband med denna aktivitet används av Jordbruksverket för framställning av statistik och utvärdering av aktiviteten. Samt av Studieförbundet, LRF och Jordbruksverket för administration och redovisning av de studiecirklar, cirkelledarutbildningar och öppna arrangemang som ingår i projektet med studiecirklar om diken. Uppgifterna behandlas elektroniskt och lagras i enlighet med vad som gäller för myndigheters arkivhantering.

Startdatum:

2024-05-06

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Mån Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55607

Plats:

Kväggeshyttans Bygdegård Kristinehamn

Gratis

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Värmland