NÖHRA - ta dig igenom krävande situationer på ett bättre sätt

Om kursen

Hur gör du när du kör fast i något du skall göra eller det helt plötsligt dyker upp ett oförutsett problem som gör att du måste ändra dina planer? Då är det lätt att reagera med känslor som kör över det kreativa, logiska och rationella tänkandet. Det gör det svårare att skapa en lösning.


Det finns en metod som är okomplicerad, lätta att lära och kan anpassas till alla typer av projekt eller förändringsarbete oavsett om det är för dig själv, din familj eller ditt jobb?


Låter det för bra för att vara sant? Se Roland berätta hur metoden hjälpte honom: https://youtu.be/e5CAmrg9AMY?si=TDzlKhtOeK6HU-ms 


Metoden heter NÖHRA-Fun. Den utvecklades av Kjell Enhager och Magnus Kull för mer än 20 år sedan. Idag är den en väl etablerad metod inom näringslivet där exempelvis stora företag som Mercedes Group, Skanska, Scania, Stadium och Uppsala Kommun använder den dagligen för att leda nya projekt och klara förändringar. 


Det fantastiska med metoden är att den fungerar lika bra för dig som privatperson i vardagens projekt och förändringar så som exempelvis skapa sig en anställning, ändra dygnsrytm, få bättre kondition eller ta sig ur en jobbig situation.


Vår studiecirkel är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan Skåneland, Autism Nordvästra Skåne och finansieras av Arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborg Stad.


Vi riktar oss till dig som bor i Helsingborg och vill lära dig att ta dig igenom projekt och krävande situationer på ett bättre sätt. Vår cirkelledare Roland Dreckmann använder metoden i sitt arbete med människor som har anknytning till autism nivå 1 och andra NPF-diagnoser så som ADHD antingen med egen diagnos eller som anhörig. Det gör att du som tillhör den kategorien är extra välkommen till studiecirkeln. Metoden är så kraftfull i att skapa förutsägbarhet och struktur.


Det finns 10 platser. Vi gör 6 träffar fördelat på 3 veckor. Det är helt gratis att delta och vi träffas kl. 17 på Studieförbundet Vuxenskolan i Helsingborg på Prästgatan 12


Den kommer att gå på följande datum i april och maj: 23/4, 25/4, 30/4, 2/5, 7/5 och 9/5.

Det är 2 x 45 minuter på varje gång och vi startar kl 17.


Om du har frågor kring kursen kan du vända dig till Roland: roland@asdp.se 


Om du har frågor om anmälan mejla till: milica.banjanin@sv.se


Startdatum:

2024-04-23

Tid:

17:00 - 19:00

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Tis Tors

Arrangemangsnr:

116655

Plats:

SV Helsingborg Prästgatan Prästgatan 12, vån. 5 25224 Helsingborg

Gratis

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Skåneland