Klädsömnad och återbruk, måndag heldag

Om kursen

Du kan välja om du vill sy nya kläder eller om du vill återbruka, alltså sy om, laga eller piffa till gamla kläder. T.ex. göra ett plagg till två plagg eller ändra med band, dragkedja, tyger eller andra detaljer.

Målgrupp
Alla är välkomna!

Mål
Att lära sig att återanvända gamla kläder och tyger. Och även lära sig sy nytt.

Innehåll
Du kommer bland annat att lära dig att ändra mönster, sy i dragkedjor, knappar och andra detaljer. Ni kommer titta på symaskinsteknik och kursen kommer anpassas efter vad deltagarna kommer att sy.

Studiematerial
Du behöver ta med din symaskin, sax och knappnålar. Om du vill sy dina egna plagg med eget mönster tar du med det också. Annars köper du material med swish av kursledaren på plats. När det gäller lunch ska du ta med det du vill äta, det finns en micro, vattenkokare och ett pentry i lokalen. Kaffe och te bjuder ledaren på.

Gruppstorlek
8 deltagare

Om kursledaren
Skräddaren Jeannette Blom har sedan barnsben ägnat sig åt klädsömnad. Hon har under 20 års tid drivit Bloms brud och festkläder i Kungsbacka. Hon har även arbetat på Stora Teatern och sytt scenkläder för opera och baletter. Hon har även arbetat i många år som textillärare på flera skolor.

Startdatum:

2024-05-20

Tid:

09:00 - 16:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

10392

Plats:

Sommarlust, Hantverkslokal, Vävlokal Sommarlustvägen 4 43441 Kungsbacka

800 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland