Arkivens dag

Information

Vi på Studieförbundet Vuxenskolan bjuder tillsammans med Nybro bibliotek in till en spännande dag i släktforskningens tecken på Arkivens dag den 9 november.
Årets tema för dagen är arbete och fritid.

Agenda
Under arrangemanget kommer vi träffa Birgitta Karlsson som har skrivit böckerna "Tre öden i småländsk historia" och den nyutgivna "En samling sanna berättelser om hur det var att leva i Sverige på 1800-talet". Hon berättar om sitt intresse för släktforskning, hur hon blev inspirerad att skriva och om sina böcker.

Även Allan Niklasson kommer och berättar om sina erfarenheter av släktforskning.

Mer information om arrangemanget kommer efter sommaren.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill lära dig mer om släktforskning finns möjligheten att gå en av våra intressanta och lärorika kurser som hålls av Allan Niklasson, vi erbjuder både nybörjar och fortsättningskurser. Det går även att starta kamratcirklar där ni tillsammans lär er mer om släktforskning, läser boken "Tre öden i småländsk historia" av Birgitta Karlsson, eller någon annan bok med tema släktforskning.

Kamratcirkel:
En kamratcirkel bygger på gruppens gemensamma lärande, det finns alltså ingen arvoderad lärande ledare. En kamratcirkel är kostnadsfri att vara med i men man tar med sitt egna arbetsmaterial. En i gruppen behöver utses till cirkelledare för att registrera närvaro vid träffarna men har inget lärande ansvar. För den som blir cirkelledare ingår utbildning och personen bjuds in till gemenskap vid våra årliga cirkelledarträffar som tack för hjälpen. Ett fint och viktigt uppdrag för den som känner sig manad.


Varmt välkommen!

Startdatum:

2024-11-09

Tid:

10:30 - 12:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51613

Plats:

Nybro biblioteket Storgatan 38 38230 Nybro

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län