Släktforskning med kartor

Information

Lär dig släktforska och kom närmare dina rötter. Släktforskning är riktigt spännande och i denna kurs lär du dig grunden för att praktiskt komma igång.
Lär dig mer om hur du kan använda Arkiv digital för att komma vidare i din släktforskning! Vi arbetar med kyrkböcker och bouppteckningar i färg och hög upplösning från hela Sverige genom Arkiv Digital och deras databas på internet. Det är lika tydligt som att arbeta med originaldokumenten och mycket enklare och snabbare.

Innehåll
Vi kommer att använda oss av Arkiv Digital och Lantmäteriverkets historiska kartor och kommer bland annat att behandla bouppteckningar, domstolarnas småprotokoll och byarnas gamla lantmäterihandlingar.

Förkunskaper
Fortsättningskursen vänder sig till personer som redan släktforskat en del med hjälp av kyrkböcker på internet. Hör av dig till oss om du är osäker på om kursen passar den nivå du är på.

Kursmaterial
Kostnad för abonnemang på Arkiv Digital på 395 kr tillkommer, du kan även använda det hemma på din dator! Om du redan har ett abonnemang meddela det vid anmälan.

Du tar med en egen laptop (ej surfplatta)

Upplägg
Kursen går varje vecka

Kursledaren
Ann-Charlotte Magnusson är vår omtycka kursledare för våra släktforskningskurser. Han har mångårig erfarenhet av undervisning.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: mirsada@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: ann-Charlotte Magnusson

Bra att veta
Efter anmälan får du bekräftelse via e-post. Om denna uteblir, kontakta oss så att vi kan se så att din anmälan kommit in. Vi skickar sen kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart. Kallelse/faktura skickas via e-p

Förkunskaper:
Bra med grundläggande datavana.

UNDERVISNING KRÄVER ATT DELTAGRE TA MED SIG EGEN DATOR

Upplägg:
Med fördel använder du en egen dator för att använda studiematerialet under kursen. I materialavgiften ingår ett abonnemang på ArkivDigital som aktiveras efter första träffen. Ni jobbar med släktforskning och får hjälp på vägen,

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler på Sandgatan 59, Borgholm. tel 0704552521

Kursledare: Ann- Charlotte Magnusson delar med sig av egna erfarenheter och råd.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt.. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Startdatum:

2024-09-11

Tid:

14:00 - 16:30

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51619

Plats:

SV Borgholm Sandgatan 59 38735 Borgholm

1 545 SEK

  • Kurspris

    1150 SEK

  • Materialkostnad

    395 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län