Matlagning i naturen

Om kursen

Matlagning i Naturen
Under sju veckor kommer du få prova på att laga mat i naturen på olika sätt och på olika platser. Vad sägs som att göra mat över öppen eld ute på Gränsö eller att laga mat i en matgrop ute i skogen. Låter detta intressant är det här rätt kurs för dig.

Kursen kommer bestå av sju träffar där den första sker i våra lokaler för planering och genomgång av kursen och sen resterande träffar sker utomhus och ni som grupp kommer tillsammans laga er mat på olika sätt samt på olika platser i Västerviks fina natur. Allt kommer ske i olika svårighetsgrader där vi börjar med de enklaste momenten och sen blir det mer utmanande ju längre vi kommer i kursen.

Laga mat över öppen eld vid Gränsö Vindskydd
Smakprov på menyn:
Huvudrätt: Kycklingsouvlaki, tzatziki, rödlök, tomat och pitabröd
Huvudrätt 2: falafel, tzatziki, rödlök, tomat och pitabröd
Efterrätt: Våfflor med sylt och grädde.

Muurika vid Händelöps Fiskehamn
Huvudrätt: Saffranspaella med fisk och skaldjur
Huvudrätt 2: Rotfruktspytt med rödbetsbiffar och getostkräm
Efterätt: Glödbakade bananer i folie med choklad

Här gav vi ett smakprov på 2 olika matlagningstyper i naturen

Ledaren kommer stå för alla inköp av mat och denna kostnad är inkluderad i priset. Vid varje tillfälle erbjuds två huvudrätter (en vegetarisk) och en efterrätt.
Ett smakprov på hur meny kan komma att se ut:


Ledare: Tim Ekstam som har stor erfarenhet av friluftsliv.

Det går bra att delbetala kursen, ange det vid anmälan. Det går även att anmäla sig under kursens gång. Avgiften justeras därefter.

Startdatum:

2024-05-01

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

49797

Plats:

SV Västervik Kolonivägen 5 59361 Västervik

1 710 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län