Från klöv till knorr (styckningsteknik)
Information
Har du precis tagit jägarexamen eller vill du utveckla dina matlagningskunskaper?Vi går igenom anatomisk styckning på rådjur, vildsvin eller får, beroende på vad kursledaren kan ha tillgång till. Djuren är anatomiskt uppbyggda på samma sätt vilket gör att dina styckningskunskaper kan användas brett. Du får tips om hur du tar vara på alla styckningsdetaljer.
Vi använder svinfjälster och gör egen korv av mån av tid och intresse.
BRA ATT VETA
Ta med matsäck/fika. Kursledaren håller med värmekälla.
Det finns möjlighet att köpa med sig av köttet vi arbetar med under dagen. Det betalas direkt till ledaren via Swish.
Vi är delvis utomhus, så kläder efter väder.
Från 15 år och uppåt.
LEDARE
Richard Gustafsson, kock, odlare och friluftsentusiast.
FRÅGOR?
Kring kursens innehåll, kontakta kursledare Richard Gustafsson, 073-523 90 17,
övriga frågor kontakta verksamhetsutvecklare Veronica Åberg, 0380-57 56 02, veronica.aberg@sv.se
SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.
Startdatum:
2024-11-09
Tid:
12:00 - 18:15
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Lör
Arrangemangsnr:
42136
Plats:
Scoutgården Ledet / Flustret, Tranbärsstigen, 57137 Nässjö
1 800 SEK
Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats
Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig