Tillverka chokladpraliner

Om kursen

INNEHÅLL:

Detta är en kurs där du kommer att få göra egna praliner. Vi lär oss temperera choklad för gjutning av pralinskal samt göra ganache och andra fyllningar.

¤ Tillfälle 1:
Info om choklad och verktyg.
Lär hur man tempererar chokladen och dess egenskaper.
Lär oss hur vi ska använda verktygen .
Gör enkla baspraliner.

¤ Tillfälle 2:
Lite repetering från förra gången.
Var och en gör sin egen pralinmodell som vi byter med varandra.
Provar olika typer av ganache eller annan fyllning.

¤ Tillfälle 3:
Var och en gör sin egna pralin där man själv får bestämma vad den ska innehålla.
Repetition om vad vi gjort och lite info om fortsatt hemmabakning.

TID OCH PLATS:

¤ 18:00 - 20:30
¤ SV:s lokaler på Drottninggatan i Karlshamn

ÖVRIG VIKTIG INFORMATION:

Medtag egen burk att förvara pralinerna i.

LITTERATUR/MATERIAL:

¤ Petter har gjort ett eget material som var och en får när kursen startar.
¤ 250 kr är för råvaror till pralinerna.

OM LEDAREN:
Petter är en självlärd pralintillverkare som har haft en hel del kurser genom SV.

BRA ATT VETA:
Det går bra att delbetala kursavgiften! Kontakta oss så hjälper vi dig eller välj delbetalning via KLARNA då du anmäler dig via webben.

ATT TÄNKA PÅ:
Din anmälan är bindande då ett startdatum finns. För mer info, läs våra avboknings- och anmälningsvillkor.
Om inget startdatum finns vid anmälan, ses din anmälan som intresseanmälan. Vi kommer kontakta dig när startdatum finns, om du fortfarande är intresserad och vill behålla din plats.


Startdatum:

Ej fastställt

Tid:

Ej fastställt

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

25408

Plats:

SV Karlshamn Köket Drottningg. 84 37438 Karlshamn

900 SEK

  • Kurspris

    650 SEK

  • Materialkostnad

    250 SEK

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Blekinge