Ostkurs- lär dig göra egen grillost

Information

Välkommen på denna ostkurs


Kursinnehåll
På denna nybörjarkurs får deltagarna lära sig att göra grillost på lokalt producerad mjölk, ni kommer gå igenom livsmedelssäkerhet, steg för steg i processen med osttillverkningen och hur man skapar en god relation med dom lokala bönderna. Ledaren kommer att guida dig och beskriva dom olika stegen i processen under kursdagen. När kursen är klar kan du göra egen grillost hemma, perfekt till sommarens grillkvällar. Under dagen kommer bönderna som levererar mjölken och berättar om hur djuren har det, vad dom äter samt om deras samarbete med Karin.


Kursledare
Karin Hedman, mejerist, The swedish cheese maid på sociala medier. Karin har varit mejerist i 15 år och har jobbat som produktionsledare på västerbottensost i Burträsk men också jobbat i England, Frankrike och USA inom branschen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Bra att veta
Lunch och lättare fika ingår i kursavgiften.
Vi skickar en kallelse och faktura ca en vecka före kursstart via mail och sms.
Din anmälan är bindande och vid avanmälan tas en administrativ avgift ut. Vid avanmälan närmare kursstart gäller andra regler- Läs mer om våra anmälningsvillkor på sv.se


Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Startdatum:

2024-08-10

Tid:

10:00 - 15:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

36855

Plats:

Kvarnå Trädgård Kvarnå 209 88037 Junsele

1 450 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västernorrland