Skrivarkurs - Hitta ditt uttryckssätt och få orden att leva

Information

Hitta ditt uttryckssätt och få orden att leva!

Drömmer du om att skriva? Har du nedtecknade minnesanteckningar och lösryckta fraser i byrålådan som bara väntar på att släppas fria och få liv? Har du idéer till berättelser men inte riktigt vet hur du ska börja? För hur gör man när man skriver en berättelse?

Studieförbundet Vuxenskolans skrivarkurs ger dig inspiration till att komma igång med ditt skrivande. Genom lättsam undervisning, råd och tips, omvandlas teori till konkreta exempel och praktisk genomförande. Kursen kombinerar skrivövningar på plats med hemuppgifter och textanalyser. Du får bekanta dig med olika tekniker i skrivande och lär dig navigera mellan olika textformers uppbyggnader. Hur bygger man en text? Vad är ingress, brödtext, inledning, huvudkaraktärer och hinderschema?
Hitta ditt uttryckssätt och få inspiration att skriva din berättelse, novell, dikt eller kåseri. Eller kanske en deckare?

UPPLÄGG:
I skrivarprocessen får du som deltagare möjlighet att inspireras av bilder, musik och miljöer. Vi samtalar och diskuterar kring olika texter och hittar formerna för hur just du vill utrycka dig i din kommunikation. Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill komma igång med ditt skrivande.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

MATERIAL/UTRUSTNING:
Ta med dig bärbar dator. (SV tillhandahåller penna och papper)

TID & PLATS:
Vi träffas 8 tillfällen i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Drottninggatan i Karlshamn,

PRESENTATION AV LEDAREN:
Krisztina Andersson är utbildad processledare samtalsledare och har en bakgrund som journalist, skribent, informatör, kommunikatör och föreläsare. Som delägare i ett media- och kommunikationsföretag, har hon bland annat svarat för projektledning och utveckling av kommunikationsstrategier hos såväl privata som offentliga aktörer. Som föreläsare har Krisztina Andersson talat i ämnet kommunikation och varumärkesbyggande och har även fungerat som gästkrönikor i dagstidning. Vidare är hon författare till två egna böcker med kåserande innehåll.

Startdatum:

2024-09-26

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51023

Plats:

SV KARLSHAMN Drottninggatan 84 37438 Karlshamn

1 200 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Blekinge