AI i föreningen

Information

Föreningsutbildning - AI i föreningen
Välkommen till vår speciella utbildning i Artificiell Intelligens för föreningsaktiva!

Målgrupp:
Utbildningen är skräddarsydd för dig som är engagerad i föreningslivet och vill utforska möjligheterna med AI för att stärka och utveckla er verksamhet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Ta gärna med egen dator eller mobiltelefon ifall du vill testa ett AI-verktyg på plats under en kort workshop.

Tid:
Torsdag 12 september kl 14-16 i SV:s lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Innehåll
• Grundläggande förståelse för AI:
Vi börjar med att utforska risker och möjligheter med AI och skingrar eventuella missuppfattningar om vad AI är och vad det inte är. Vi diskuterar vad du behöver tänka på när du integrerar AI i din roll inom föreningen.

• Utforska olika AI-verktyg:
Vi går igenom flera AI-verktyg och diskuterar skillnaderna mellan betalversioner och gratisalternativ. Vi presenterar olika leverantörer och utforskar vilka uppgifter och dokument som kan förbättras med hjälp av dessa verktyg.

• Praktisk workshop:
I denna interaktiva del får du möjlighet att praktiskt utforska och använda olika AI-verktyg för att brainstorma och skapa utkast till relevanta dokument och arbetsuppgifter för din förening. Du är välkommen att ta med dig ett konkret problem att lösa under workshopen.

• Implementering av AI i verksamheten:
Vi diskuterar vad som krävs för att framgångsrikt implementera AI i er föreningsverksamhet, inklusive behovet av lämpliga forum, kontinuerlig fortbildning och betydelsen av att våga misslyckas. Vi presenterar också designprocessen som ett verktyg för att säkerställa framgångsrik implementering.

• Avslutning och reflektion:
Vi summerar kursen och reflekterar över hur du kan använda de nya insikterna och färdigheterna för att stärka din roll inom föreningslivet med hjälp av AI.

Presentation av utbildaren
Per Pettersson är i grunden lärare och rektor, med erfarenhet av verksamhetsutveckling för civilsamhället i sin roll som verksamhetsutvecklare hos Stadsmissionen. Idag är han avdelningschef för Studieförbundet Vuxenskolan Sthlm län. Som lärare var Per drivande i att som andra kommun i landet introducera Google som verktyg i skolan - något som idag är mer standard än undantag. Pers expertområde är inte AI eller folkbildning, utan just att leda förändringsprocesser och att i dessa implementera nya verktyg. I sin verktygslåda har Per många exempel på misslyckade och lyckade försök i detta både inspirerande och utmanande arbete.

Anmälan
Du anmäler dig senast 8 september via knappen märkt "Anmäl dig" till höger.

Bra att veta
Vi bjuder på fika. Ange eventuell överkänslighet vid anmälan.

För dig som kommer med buss eller tåg ligger våra lokaler på kort gångavstånd från Resecentrum. För dig som kommer med bil finns goda parkeringsmöjligheter såväl i närbelägna P-hus som på några gator i närheten.

För mer information kontakta:
Carin Aronsson
Mail: carin.aronsson@sv.se
Tel: 018-102373

Varmt välkommen!

Du kommer att få en utvärderingsenkät mailad till dig några dagar efter utbildningen. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

fou24

Startdatum:

2024-09-12

Tid:

14:00 - 16:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

51390

Plats:

SV Uppsala Kungsängsgatan 12 75322 Uppsala

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län