Skapa din drömträdgård -kurs i trädgårdsdesign

Information

Bär du på en dröm att förändra något i din egen trädgård? Inspireras du av andra men vet inte hur du ska börja? Denna distanskurs i trädgårdsdesign ger dig hjälp och stöd i processen att ta fram en plan för dina trädgårdsdrömmar. Hösten är nämligen en alldeles utmärkt tid att plantera och trädgårdsplanera!

Passa på att boka en plats på denna inspirerande kurs!
OBS! Planerad start v.36


Kursen ges kvällstid via Zoom vid 4 tillfällen. Varje tillfälle inleds med en föreläsning och därefter finns tid i studiegruppen till arbete med ditt individuella projekt, där du under vägledning skissar fram en hållbar trädgårdsplan som du sedan behåller. Varje träff avsätter också tid för frågestund. Lite extra fokus kommer att ligga på trädgården i hösttider och vi tittar lite närmare på vilken typ av planteringar som lämpar sig då. Du får lära dig hur man med små medel kan öka biologisk mångfald i sin trädgård, både under och ovan jord. Mellan träffarna arbetar du självständigt med ditt projekt utifrån den kunskap du fått under kursen.

Kursmaterial i form av utskrivbara PDF:er, listor och dokument ingår, som du kan spara för framtida behov.

Välkommen till en kurs som sätter fart på dina egna tankar, idéer och kreativitet!

Vår kursledare
Jenny Malmqvist från Boden, Norrbotten, som genom sitt företag Grow by Jenny erbjuder trädgårdsrådgivning i norr, hon håller även kurser och föreläsningar inom odling och trädgård. Familjens egen trädgård i zon 6 är en studieplats för flera olika studiecirklar varje år. Jenny är gymnasielärare i grunden med fjorton års erfarenhet av att handleda och coacha människor i olika utbildningsprocesser.

Kursens innehåll
Trädgårdsdesignens viktigaste grunder, saker att ta hänsyn till vid alla projekts början för önskade resultat. Om det som kallas zoner, att skapa ”rum”, mikrozoner, olika typer av ytor, gångar, väggar och tak.

Att skapa med gröna växter och vad som är värt att tänka på för att skapa blickfång under alla årstider. Hur man kan ”översätta” vackra och drömska trädgårdar i söder till våra förhållanden i norr.

Konsten att komponera hållbara och vackra perennrabatter för alla lägen och klimat, särskilt för oss i zon 5-8. Tips på olika kombinationer och växter som lämpar sig att samplantera för effektfulla kontraster. Om ettåriga växter, perenner, användbara örter för både insekter och människor, samt knöligt om lökväxter.

Om träd och dess funktion i en trädgård, vanliga och ovanliga sorter och hur man väljer rätt. Vackra buskage och lite om våra mest älskade rosor.

Häckväxter och hur man kan använda dem på traditionella och oväntade sätt. Klätterväxternas slingrande värld.

Beskärningens funktion och varför man ska våga ta fram sekatören.

Nivåskillnader och slänter och hur dessa kan förvandlas till gröna oaser.

Jorden som den viktigaste källan till en välmående trädgård. Om olika jordars fördelar och utmaningar, om naturlig gödsel, täckodling, bevattning och kompostering som en del i trädgårdens kretslopp. Råd för hur man med små insatser kan öka biologisk mångfald och göra sin trädgård till en rik på både växter, insekter och djur.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Frågor
Nina Åström
nina.astrom@sv.se
0725954910

Startdatum:

2024-09-04

Tid:

19:00 - 21:15

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Arrangemangsnr:

74621

Plats:

Distans

1 895 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västerbotten