Biodlarna

Intresset för biodling är stort och det är bland annat i studiecirklarna för nybörjare som Biodlarna får nya medlemmar. Där får deltagarna sina första kunskaper och färdigheter i biodlingens fascinerande värld.

Sveriges Biodlares Riksförbunds, SBR

Biodlarnas idéer och vision blir verklighet genom att verksamheten i lokala biodlarföreningar, på distrikts- och förbundsnivå ständigt utvecklas, förbättras och förnyas.

Men etablerade biodlare, både småskaliga och näringsbiodlare, och styrelseaktiva och andra förtroendevalda behöver också erbjudas nya kunskaper i studiecirklar, föreläsningar och kurser. Som biodlare blir man aldrig fullärd - det gäller att vara lyhörd och nyfiken för att öka sina kunskaper och färdigheter i ämnen som är intressanta.

Studieförbundet Vuxenskolan, SV, är den naturliga och självklara samarbetspartnern för att utveckla verksamheten i föreningar och distrikt. Studie- och kulturverksamhet som genomförs tillsammans med SV skapar resurser som går tillbaka till Biodlarna på alla nivåer.

Drottningodling - steg för steg

Boken och studiematerialet Drottningodling - steg för steg guidar dig igenom de olika momenten för att få fram nya drottningar. Syftet med studiematerialet är att lära biodlaren hur man kan få fram de bästa tänkbara drottningarna och är tänkt att vara ett underlag till en praktisk studiecirkel eller kurs i drottningodling.

Kontakta oss för mer information!