Hälsa & välbefinnande, Samhälle

Välkommen till onlineföreläsningen: Om makt och framtidens invånare - vem har kontrollen egentligen?

För en socialt hållbar samhällsutveckling behöver ordet makt komma i fokus hos såväl invånare som ledare. Ulrika Nandra ifrågasätter och utmanar oss i den konventionella synen på makt och menar att vi alla ingår i en rad olika maktrelationer, ofta styrda av rädsla. Det hållbara samhället kräver individer som vågar se makten hos sig själva, i den egna vardagen, och som vågar bryta normer och ta konsekvenserna av olika val.

Kort om Ulrika Nandra:
"Jag har i över 20 år arbetat som journalist för tv, tidning och radio på Sveriges största nyhetsredaktioner som reporter och programledare. Jag har även frilansat för svenska medier från New York och Bombay, och under ett halvår arbetade jag på sydafrikanska SABC i Kapstaden.
Utöver min journalistutbildning har jag en fil.kand i freds- och konfliktforskning, och nu studerar jag praktisk filosofi vid Göteborgs universitet.
Jag har skrivit tre böcker i genren facklitteratur och i mars i år kommer min första roman på Bonniers förlag.
Jag är född och uppvuxen i Göteborg med en svensk mamma och indisk pappa och min bror. Jag bodde i Stockholm i nio år och har bott i London, Spanien och Indien i längre perioder.
Under hösten gjorde jag en uppmärksammad dokumentärserie för P1 i Sveriges radio om unga tjejer och det eskalerande Tramadolmissbruket, jag gjorde de två första avsnitten i serien.
https://sverigesradio.se/avsnitt/157795
https://sverigesradio.se/avsnitt/1582450?programid=5319"

Föreläsningen hålls i det digitala verktyget Zoom. Var gärna på plats cirka tio minuter innan.
Länk till föreläsningen kommer i din kallelse!

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Hälsodisken, Partille kommun.

Välkommen!