Lär dig tillverka din egen kombucha och syra grönsaker! Obs - nytt datum 30/5!

Kombucha
Kursen börjar med en teoretisk genomgång av olika typer av fermenterade drycker, bland annat kombucha och ginger bug. Du kommer även att få provsmaka några drycker! Sedan blir det praktisk tillverkning av ca en liter kombucha, som du får med dig hem i en glasburk efter kursens slut.
Det finns även möjlighet att köpa scoby till kombucha på plats, kontant eller swish för ca 50 kr.

Lär dig syra dina egna grönsaker
Kursen börjar med en teoretisk genomgång av mjölksyrning. Sedan blir det praktisk tillverkning av ungefär en liter syrade grönsaker, som du får med dig hem i en glasburk efter kursens slut. Du tar med dig ca 1 kg egna grönsaker hemifrån som du sedan tillreder i en glasburk som du får på plats.

Obs. Kursen kommer att hållas i en stor byggnad som tillåter stort utrymme mellan deltagarna, iom rådande Corona-läge. Kursen hålls kl 10-14 och i kurspriset ingår en fika med smörgås, pålägg, kaffe/te, dock ej lunch.

Obs!
Vi har glasburkar till er deltagare men vänligen ta med följande köksutensilier:
• 1 kg egna grönsaker
• Grönsakskniv
• Rivjärn
• Skärbräda
• bunke på ca 2 liter

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

mer info om kursen finner du här hos Slöjd & Byggnadsvård