Hantverk & konst, Trädgård, hus och hem

Tillverka en klassisk väska av flätad pil. Det kan var en öppen väska, axelväska eller ryggsäck.

Du får lära dig grunderna i hur man flätar med pil och får kunskap om materialets egenskaper. Sen väljer du vilket typ av väska och storlek du vill göra. Vi arbetar med ekologiskt odlad pil där de olika färgnyanserna kan kombineras till personliga mönster.

Har du viss vana av flätning sen tidigare kan du göra en väska med flätad botten. Annars satsar vi på väskor med fast träbotten eftersom de går fortare att göra och då kan alla hinna klart innan söndagen är till ända.

Efter kursen kan du välja att klä insidan med tyg eller skinn eller behålla den som den är. Bärremmar kan göras i så många varianter och material att ni går genom dina valmöjligheter och så får du skaffa och fästa de remmar du vill ha i efterhand. De kan vara av läder, tyg, gamla bälten, rep eller flätade i olika material. Har du redan lämpliga remmar hemma kan så såklart ta med dig dem och fästa dem under söndagen ifall du får tid över.


Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Parkeringsinformation för Nääsområdet:
Kommer du med bil?
Från och med augusti 2021 gäller nya parkeringsbestämmelser inom Nääsområdet.
Parkering för kursdeltagare kan nu ske inom ett större område på samtliga av de grusade parkeringarna inom Seminarieområdet – följ skyltning..
Du betalar enkelt i parkeringsautomat med kort eller i appen EasyPark (område 6459).
För att spara tid ladda gärna ner appen innan du kommer.