Djur, natur & miljö, Hantverk & konst

En täljkurs för dig som vill prova på, inspireras eller lära dig mer om att tälja, samtidigt som vi har en fin dag ute i skogen mitt i vintern.
Ja, det stämmer. Vi sitter inne i en uppvärmd tipi och täljer bort vardagsstressen . Vi vill lova att täljning är en otroligt bra och effektiv sysselsättning för att skapa en välförtjänt och välbehövd paus.

Lär dig grundläggande yx- och täljtekniker där kreativitet och säkerhet sätts i fokus.

Vi täljer skedar, krokar, gubbar, smörknivar, stekspadar eller det din fantasi har lust att skapa just i dag.

Vem?
En kurs för dig som är helt ny eller för dig som har provat lite innan men vill inspireras och lära dig mer. Men också en kurs för dig som vill slappna av träffa mysigt folk. Mer erfarna täljare är också varmt välkomna att ta del av den kreativa atmosfären runt den knastrande brasan.

Var?
Vi utgår från parkeringen vid Härlandatjärn och går gemensamt till planerad kursplats.

När?
Lördagen 15:e februari
Tid: 10:00-15:00

Pris:
Ett kurstillfälle: 700kr

Kursmaterial:
Låneverktyg, trämaterial och fika ingår, medtag egen lunch.
Medtag gärna egna verktyg om du har. Det är alltid bra att lära känna dem. (yxa, kniv, skedkniv m.m.)

Kursledare - Naturtid
Hanna Olausson och Tobias Sloth Hansen driver tillsammans företaget Naturtid som arbetar med att uppmuntra till ökad naturkontakt, med fokus på naturens positiva hälsoeffekter. De har båda en 3-årig kandidatutbildning med fokus på friluftsliv och pedagogik från Norge. Nu lever de ett aktivt friluftsliv i Göteborgsområdet och har mycket kunskaper inom naturaktiviteter som de gärna delar med sig av. Hanna är även utbildad industridesigner.
Vid frågor maila: kontakt@naturtid.se eller ring 0768-895840.