2024-02-21

Röster från C Skånes mentorskapsprogram

Den 5 februari startade Centerpartiet i Skånes nya mentorprogram i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Vi kontaktade några av deltagarna, både mentorer och adepter för att höra deras tankar om programmet och deras första intryck.

Monica Eliasson, adept:

Varför sökte du som adept till mentorskapsprogrammet?

Jag fick frågan om jag ville delta och svarade genast ja. Jag vill fortsätta att utvecklas och lära mig mer om Centerpartiet, bygga ut mitt nätverk, lära känna nya människor och skapa nya plattformar.


Vad hoppas du få ut av att vara med i programmet?

Jag vill utvecklas i mina uppdrag, bygga på och byta mina erfarenheter med övriga i programmet. Nya utmaningar är stimulerande och jag hoppas få hjälp med att komma över krönet för att kunna känna mig trygg i mitt sätt att kommunicera. 


Hur känns det efter första träffen och första samtalet med din mentor?

Det känns väldigt bra efter första träffen. Min mentor och jag fick bra kontakt, han har lång erfarenhet och en kunskapsbank som det ska bli intressant att ösa ur.


 

Mattias Horrdin, mentor:

Varför har du valt att ställa upp som mentor?

Det kan kännas rätt osäkert när man kommer in i en organisation och ta tid innan man känner sig som hemma. Det är viktigt att vi får in både nya människor och nya tankar, därför vill jag göra vad jag kan för att underlätta etableringen av en nyare medlem.


Vad tror du att din roll som mentor kan ge dig?

Jag tror att man efter ett tag behöver hjälp med att upprätthålla glöden i det man gör. Nya medlemmar kommer in med ett starkt engagemang, som smittar av sig. En bekräftelse av att det arbetet man gör skapar skillnad.


Hur känns det efter första träffen och första samtalet med din adept?

Det känns mycket bra. Vi kom igång med snacket direkt och kände oss inte klara när det var dags att bryta för kvällen.


 

Stina Larsson, mentor: 

Varför har du valt att ställa upp som mentor?

Att vara mentor är roligt, jag får träffa nya engagerade människor, dela med mig av erfarenheter och samtidigt lära mig nya perspektiv.


Vad tror du att din roll som mentor kan ge dig?

Mer kunskap och nya perspektiv, jag kommer att bredda mitt nätverk och bli ännu mer rik på erfarenheter.


Hur känns det efter första träffen och första samtalet med din adept?

Det känns jätteroligt! 

 

Intervjuerna ger en inblick i deltagarnas motivation och förhoppningar inför mentorskapsprogrammet samt den positiva relationen mellan mentorer och adepter. Det är tydligt att engagemanget och viljan att lära och växa är stark inom gruppen.