Vill du bli cirkelledare eller volontär?

SV Blekinge söker hela tiden efter nya ledare som är engagerade, kompetenta för att utöka och förnya vårt utbud. Har du ett specialintresse som du vill lära ut till andra eller du kanske känner att du vill göra skillnad på andra sätt genom att ställa upp som volontär?

Som ledare har du en viktig roll hos oss. Du blir vårt ansikte utåt och därför satsar vi våra resurser på dig! Vi erbjuder en grundläggande utbildning där du får kunskaper i gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp. Ledarskapsutbildningen ger dig dessutom möjlighet att lära känna andra studiecirkelledare som är aktiva hos oss.

Vi söker också ledare till distanskurser
Nu vill vi utöka vårt utbud genom att erbjuda distanskurser, där ledaren och deltagarna har kommunikation via digitala plattformar. Nu söker vi kursledare som är intresserade av att vara med och bygga upp den verksamheten. Som kursledare ansvarar du för att ta fram innehållet och leda träffarna. Du får stöd av våra verksamhetsutvecklare och tillgång till olika digitala verktyg som ka hjälpa dig skapa en bättre kurs. Vi söker dig som vill lära ut dina kunskaper till andra.

Vi ser att du:

  • Har dokumenterad erfarenhet av det ämne du vill hålla en kurs i. 
  • Har intresse för att lära ut dina kunskaper och trivas att tala inför andra.  
  • Är en van datoranvändare.

Vart du bor spelar ingen roll, så länge du har tillgång till dator och Internetanslutning.
Vi erbjuder timlön för de kurser du genomför!

Gör skillnad genom att ställa upp som volontär! 

Skaparkraft

Vill du bli en del i Röda Korsets besöksverksamhet och glädja våra äldre?
I maj startar vi en ny och spännande form av studiecirkel. Varannan vecka träffas ni tillsammans med andra ledare och delar  hantverksidéer och inspiration med varandra. Ni förbereder er också inför kommande träff med er grupp med äldre.

Varannan vecka träffar du en mindre grupp äldre (3-4 pers) på ett av kommunens boende där ni tillsammans gör ett enkelt hantverk och fikar tillsammans.

Studiecirkeln är utan kostnad och du kommer att erbjudas ytterligare  inspiration från andra erfarna cirkelledare/slöjdare inom hantverk.

Anmäl ditt intresse till: besok.karlskrona@redcross.se eller laila.johansson@sv.se

Läskraft 
Högläsning är en uppskattad aktivitet som skapar samvaro, samtal och stimulans.
Att läsa är ett sätt att skaffa sig information men det handlar lika mycket om att få upplevelser och att lära känna andra människors villkor och vardag. Åldrandet innebär ofta att syn och hörsel försämras eller du kanske får svårt med minnesfunktionen. Våra ideellt arbetande volentärer och högläsare upplever det som mycket givande och de beskriver hur glada och tillfreds de känner sig efter högläsningsstunden.- Att göra något för andra, det är en glädje för oss alla! 

I projektet Läskraft samarbetar vi med bl a Kommunerna, Biblioteken, Röda Korset och Demensföreningen.

Vill du veta mera eller kanske bli en högläsare i din kommun.
Kontakta SV Blekinge, Laila Johansson - 0457-752 92 eller laila.johansson@sv.se

Vill du veta mer eller skicka in en intresseanmälan till blekinge@sv.se
Ange om du vill arbeta med målgruppen funktionsrätt!