Tillbaka

Cafékvällar

för vuxna – om barn och ungdomar våren 2015 med syfte att sprida kunskap, lära av varandra och få igång en dialog.

Vi välkomnar dig som möter barn och ungdomar - som förälder, i ditt arbete eller på fritiden!

Kvällarna bjuder på föreläsningar, diskussioner och mingel. Medlemmar från
föreningen Folkhälsan deltar med information, specialerbjudande mm. Du får även träffa lokala representanter från kommun och landsting.

För samtliga tillfällen gäller följande:
Plats: ”Skofabriken”, Nygatan 27, Sölvesborg
Tid: kl 18.00–21.00
Kostnad 40 kr. Fika finns till försäljning!

Anmälan senast kvällen innan, via telefon 0723 060707 eller 0705 928795
eller mejl folkhalsansolvesborg@gmail.com.
OBS! BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER!
PROGRAM VÅREN 2015


26 januari
 Kär-lek, samspelets betydelse för ditt barn
– Pia Blomberg


I det vardagliga samspelet, sker mycket som har stor betydelse för barnets utveckling. Mycket mer än vad du kanske anar!
Med hjälp av korta filmsekvenser, kommer vi att beskriva kraften och möjligheterna till utveckling för barnet som kommer genom samspelet med dig.

Pia Blomberg är barnsjuksköterska och Marte Meo-terapeut. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med familjer med späda och små barn. Pia har alltid arbetat med att se och stärka det goda samspelet mellan föräldrar och barn.


23 februari
Måste du bråka just nu, kan du inte bara göra som jag ber dig!!
– Ulrika Kragell


Är det en sådan här förälder du vill vara? Självklart inte, men det är just en sådan förälder som ditt barn behöver. Denna föreläsning handlar om att våga vara autentisk och visa hela dig, utan att tro att någon tar ”skada” av det.

Ulrika Kragell är seminarieledare och utbildare för family-lab, ett nätverk som bygger på Jesper Juuls teori om det kompetenta barnet.


31 mars
”Så som nu har det aldrig varit, så som nu kommer det aldrig mer bli”
– Micke Gunnarsson


Välkommen till en föreläsning i inspirationens tecken. Det handlar om våra barn, relationer, prestation och en tid i snabb förändring. Känner våra barn att skolan är till för dem? Hur hanterar vi situationer då vi känner oss förvirrade när det kommer till Internet och all teknik? Hur undviker vi vardagsstress? Hur stöttar vi dagens barn när de tittar på oss och undrar: - Vad ska jag bli när jag bli stor?

Micke Gunnarsson är, förutom flitigt anlitad föreläsare, även grundare till kampanjen "Varenda unges rätt till MVG", Fredsuppdraget.se, Barnatro AB och författare till boken ”Det är bara de som bestämt sig för vart de ska som kan gå vilse”.


21 april
Vardagsmotion & kost – lättare än du tror!
– Gerthi Persson & Carina Svärd


Hur hittar man rutiner för vardagsmotion? Betydelsen av fysisk aktivitet för hälsan. Mellanmålet, en del av hälsosamma matvanor. Hur får man till ett bra mellanmål?

Gerthi Persson är med.dr., leg. fysioterapeut, Landstinget Blekinge, och Carina Svärd, leg. dietist, Landstinget Blekinge.


19 maj
Cigaretter, alkohol, spice – hur undviker jag att mitt barn går in i spiralen?
– Lisbeth Andersson


Hur farligt är det egentligen att röka och snusa? Hur fungerar e-cigarett och vattenpipa? Hur förebygger jag att mitt barn börjar röka? Hur ska jag prata med min tonåring som redan har börjat? Vilka hjälpmedel finns?

Lisbeth Andersson leg. tandhygienist, Folkhälsoutvecklare tobak, Landstinget Blekinge

 Ladda hem inbjudan i PDF-format här!