Lättläst version saknas
Tillbaka

Pedagogiskt ansvarig studie- och yrkesvägledare

Arbetsbeskrivning

Om vår organisation
Det är inte bara möjligheten att utvecklas inom ett av Sveriges största studieförbund. Vi på studieförbundet Vuxenskolan har kontor från norr till söder och många medarbetare söker sig till oss. 

Varje år genomför vi ca 50 000 kurser av olika slag.  Vi anordnar också över 30 000 kulturarrangemang. Ingen annan arrangör av kurser och utbildningar finns på så många platser som SV.  Vi finns från Kiruna i norr till Trelleborg i söder och på närmare 300 lokala kontor.

Dessa drivs numera av 28 lokala avdelningar, där SV Blekinge är en av dem. SV Blekinge har kontor och olika lokaler i både Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg. Vi har utbildat sedan tidigt 60-tal och har mycket välinarbetade strukturer för utbildningsverksamhet.

Hos oss kan du utvecklas inom många spännande områden. Möjligheten att få vara både kreativ och påverka din roll är mycket stor hos oss.

Tillsammans formar vi en bättre framtid och ett mer hållbart samhälle, där vi erbjuder kreativa mötesplatser till de många människor med mångfalden i centrum. - Vi ger alla människor möjligheten att utvecklas!


Vad blir dina arbetsuppgifter?
- Säkerställa och ansvara för att undervisande SYV och anpassar vägledningsinsatserna, så att deltagarna kan uppnå målsättningen med utbildningen.

- Stötta, handleda och säkerställa att undervisande SYV samt använder professionella vägledningsmetoder i individuella samtal och i förekommande fall gruppvägledning.

- Tillhandahålla relevant information och utbildningsmaterial till undervisande SYV och andra lärare.

- Säkerställa efterfrågat innehåll i utbildningsintyg och slutredovisning, vidimerar och skriver under respektive utbildningsintyg och slutredovisning. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som har vilja, kreativitet, teamkänsla och förmågan att se lösningar i stället för problem.  

- Du har minst fem års dokumenterad erfarenhet inom yrket som studie- och yrkesvägledare.

- Vi söker dig som har vilja, kreativitet, teamkänsla och förmågan att se lösningar i stället för problem.   

- Du har studie- och yrkesvägledarexamen om minst 180 hp eller likvärdig utbildning inom området.

- Du är väl förtrogen med vägledningsmetodik, såväl individuell som gruppvägledning.

- Du har kunskap om det reguljära utbildningssystemet från grundläggande vuxenutbildning upp till högskolenivå, samt kunskap inom arbetsmarknadsutbildningar.

- Du har bred kunskap om yrken och dess innehåll som förekommer på arbetsmarknaden.

- Du har ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar.

- Då deltagarna har ett individuellt studieupplägg och varierande behov behöver du arbeta självständigt och med stor flexibilitet.

- Det viktigt att du också har en kommunikativ förmåga och är riktigt bra på att samarbeta.

När kan du börja?
Planerad start hösten 2017, under förutsättning att vi på SV får tilldelning i aktuell upphandling.


Ansökan och information
Skicka in din ansökan tillsammans med CV. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta Carina Lindström, carina.lindstrom@sv.se eller Elaine Lindeborg, elaine.lindeborg@sv.se


Vi är mångfaldens studieförbund, därför ser vi gärna sökanden med olika bakgrund.


Välkommen med din ansökan!