2024-04-29

En riktig hästkur

Vi tittar in när Teater Gazbazz övar inför sommarens föreställning, Gazbazz berättar att de uppskattar samarbetet med Studieförbundet Vuxenskolan säger ”då vi inte har någon egen lokal, varken för kontor eller repetitioner och vi kan kombinera vårt behov hos er. Vi har både våra möten, repetitioner och styrelsemöten i samma lokaler, får bra hjälp med administration och marknadsföring.”

En riktig hästkur heter sommarens föreställning och karaktärerna i pjäsen är:

Rudolf - Bonden, en lat oekonomisk och slingrande person, gillar att ta en snaps lite för ofta och vill ha största möjliga vinning för minsta möjliga jobb.

Ingrid - Hustrun, för henne är det viktigt att visa upp en bra fasad för utomstående, försöker uppfostra sin man Rudolf och parerar mellan honom och sin mamma.

Svärmor - Ingrids mamma, en dam som har ganska bra koll på vad som faktiskt händer på gården, dras med en del åkommor då hon börjar bli till åren.

Britta - Pigan, det är hon som sköter gården, ser till att allt blir gjort även om ingen hjälper till, har skin på näsan och är inte rädd att säga som det är.

Axel - Drängen, här har vi en man som också gillar snapsar, jobbar inte gärna och är väldigt naiv och godtrogen. Tur Britta styr upp honom emellanåt. 

Lasse - Ny dräng för i år, välutbildad och med ambitionsplaner att studera till att bli agronom. Blir en nagel i ögat hos Rudolf.


En riktig hästkur, är skriven av Jan Sundberg från Jämtland. En otroligt bra skriven pjäs och där skådespelarna njuter av varje repetition, med härliga dialoger i manuset, och massa förvecklingar och ordförvrängningar.