Nyheter

Missa inte allt som händer på SV.

Här kan du hitta information om aktuella ämnen i ditt närområde.


2024-06-16

Ett besök bakom kameran vid fotografering

Vi fick följa cirkelledaren Fredrik Källängs från Fornby Fotoklubb i Borlänge när han lärde ut bröllopsfotografering för sina deltagare.

2024-05-12

Bli högläsare! Du behövs!

Att njuta av litteratur är en glädjekälla både för den som läser och den som lyssnar. En lässtund tillsammans skapar samvaro, stimulans och samtal –en höjd livskvalitet.

2024-04-29

En riktig hästkur

Vi tittar in när Teater Gazbazz övar inför sommarens föreställning, Gazbazz berättar att de uppskattar samarbetet med Studieförbundet Vuxenskolan säger ”då vi inte har någon egen lokal, varken för kontor eller repetitioner och vi kan kombinera vårt behov hos er. Vi har både våra möten, repetitioner och styrelsemöten i samma lokaler, får bra hjälp med administration och marknadsföring.”

2024-03-04

Saxdalningarnas spelmansträff -En folklig höjdpunkt i Norrbo för 38:e året i rad

Norrbo, Dalarna - Årets spelmansträff arrangerades återigen av Saxdalingarna i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan Dalarna och bjöd på en festlig och traditionsrik tillställning där musikens kraft förenade spelmanslag från flera orter i landet. För 38:e året i rad samlades musiker och entusiaster för att hylla den svenska folkmusiken och skapa minnen för livet.

2024-02-17

Folkbildningen lever!

Under vintern har vi i vår cirkel samlats på Torsångs Café varannan torsdagskväll för att lära oss mer om Runnbygdens historia. Inför de stora neddragningar som är aviserade för Studieförbundens del, så vill vi ge några exempel på vad vi tycker är bra med folkbildning och att vi gärna vill fortsätta deltaga i den.