Välkommen till SV Gävleborg!

Se alla kurser här!

Vi har öppet!

Våra kontor är nu öppna för besök och verksamhet och vi kan återigen träffas på plats, för studiecirklar, kulturarrangemang, föreläsningar och möten. De nya erfarenheter och kunskap vi fått under pandemin har vi med oss i arbetet: att fortsätta visa hänsyn och vara rädda om varandra när vi träffas, att vara flexibla och att även fortsättningsvis hitta alternativa sätt att mötas inomhus, utomhus och i digitala rum.

Du är välkommen att besöka oss när du är frisk. Vi håller avstånd till varandra när vi möts, och vi fortsätter att tvätta händerna noga.

Se våra öppettider och hitta kontaktuppgifter till alla medarbetare här:

Välkommen till oss!

Föreningslivet i Gävleborg blommar upp på nytt efter corona

Lamporna i föreningslokalerna lyser upp i höstkvällen igen och även om det kan vara ett litet tecken på att återgången i samhället efter Corona är på gång, så är det i själva verket en viktig symbol för att ortens invånare engagerar sig i vår gemensamma demokrati.

Genom det lokala föreningslivet, där varje individ engagerar sig fritt och frivilligt möts människor varje dag runt om i landet. I pensionärs och kulturgrupper, genom funktionsrättsrörelsen och politiska partier och i idrotts- och hembygdsföreningar. Bara för att nämna några. Här i Gävleborg har Studieförbundet Vuxenskolan äntligen startat upp fysisk verksamhet efter ett och ett halvt år av väntan.

Läs texten här

Välkommen till Mitt Val

Vårt samhälle ska vara tillgängligt för alla. Det är viktigt för att demokratin ska fungera bra.

Därför har Studieförbundet Vuxenskolan skapat olika aktiviteter för personer med intellektuell funktionsnedsättning om att rösta, om de olika valen i Sverige och om att säga sin åsikt.

Mitt Val

Våra projekt

Studieförbundet Vuxenskolan driver egna lokala projekt, och ingår även i olika samarbeten med andra organisationer och verksamheter inom kultur- och folkbildningsområdet i vårt län.

Våra projekt

Vårt uppdrag finns i hela landet, varje dag

Studieförbundet Vuxenskolan finns för bildning, kultur och lokal utveckling i hela landet. På många orter är studieförbunden de enda aktörerna som erbjuder fritt och frivilligt lärande och stöd till det lokala civilsamhället. Trots en väletablerad verksamhet i hela landet har det under det senaste året stötts på utmaningar, inte minst på grund av pandemins effekter på samhället men också i den kritik mot studieförbunden som lyfts i debatten.

Läs mer här

Kurser som startar snart

 • Den rullande pennan - sätter fantasin i rullning, glöggträff!

  Ort Gävle
  Pris 0 Kr
  Start 2021-12-09
  Läs mer
 • Feministisk Frukost: Möt Sofia Lindström

  Ort Gävle
  Pris 0 Kr
  Start 2021-12-10
  Läs mer
 • Sopplunch Musik som brobyggare hemma

  Ort Gävle
  Pris 0 Kr
  Start 2021-12-15
  Läs mer
 • Mindset - Målarcirkel

  Ort Bollnäs
  Pris 0 Kr
  Start 2022-01-10
  Läs mer
 • Mindset - Hjärnans grundnivå

  Ort Bollnäs
  Pris 0 Kr
  Start 2022-01-10
  Läs mer
 • Stränggänget Folkdanslaget Rillen

  Ort Gävle
  Pris 350 Kr
  Start 2022-01-10
  Läs mer