För föreningar i Gävleborg

Studieförbundet Vuxenskolan ger ny kraft till Gävleborgs läns föreningsliv och dess eldsjälar. Vi vill att ert engagemang ska blomstra, att ni får möjlighet att fortsätta genomföra bra verksamhet, utveckla och utmana, förändra och förnya och samtidigt driva den lokala utvecklingen. Den ideella föreningen är hjärtat i SV:s verksamhet. Vi samverkar med många föreningar inom olika områden i hela Gävleborgs län.

Så här kan vi samverka

Stödet till våra samverkansföreningar kan exempelvis bestå av:


Verksamhetsstöd. Lokaler, kursmaterial, teknisk utrustning, annonsering och liknande som har med föreningens praktiska verksamhet att göra.


Administrativt stöd. Vi kan hjälpa till med att ta upp anmälningar, hantera deltagaravgifter och löner, skicka kallelser och information, skapa trycksaker, kopiera dokument, bidra med annonser och annan marknadsföring, med mera.


Pedagogiskt stöd/föreningsutveckling. Vi kan hjälpa er att utveckla er förening, hålla kurser och leda processer, vara ett bollplank, tipsa om föreläsningar, hjälpa till att skapa cirklar eller liknande.

Bli samverkansförening – så funkar det

Vi börjar med att träffas för att gå igenom nuläge och framtid och planera för den verksamhet vi kan göra tillsammans.

Ju mer din förening arrangerar tillsammans med oss, desto mer stöd kan vi ge.

Exakt hur vi samverkar ser ofta lite olika ut beroende på sammanhanget. Därför är det viktigt att vi har kontakt innan aktiviteten startar.

Utveckla din förening

Vi hjälper våra samverkansföreningar att utvecklas! Det kan handla om föreningsutbildningar, processledning, att vara ett bollplank och att bidra med tips och kunskap som gör föreningen starkare och leder er verksamhet framåt.

SVs basutbud för föreningslivet

Här hittar du material, mallar och utbildningar som kan vara bra att ha för dig som är aktiv i en förening.

Länklistan är under uppdatering - länk till föreningsmallarna kommer!

Starta studiecirkel i föreningen

Din förenings gemensamma lärande kan bli studiecirklar hos oss. Vi kan hjälpa er igång med studiematerial, lokal och utbildning till cirkelledare.