Välkommen till SV Gävleborg!

Här finns vi i Gävleborg!

Vi har öppet!

Våra kontor är nu öppna för besök och verksamhet och vi kan återigen träffas på plats, för studiecirklar, kulturarrangemang, föreläsningar och möten. De nya erfarenheter och kunskap vi fått under pandemin har vi med oss i arbetet: att fortsätta visa hänsyn och vara rädda om varandra när vi träffas, att vara flexibla och att även fortsättningsvis hitta alternativa sätt att mötas inomhus, utomhus och i digitala rum.

Du är välkommen att besöka oss när du är frisk. Vi håller avstånd till varandra när vi möts, och vi fortsätter att tvätta händerna noga.

Se våra öppettider och hitta kontaktuppgifter till alla medarbetare här:

Välkommen till oss!

Psykiatriveckan Gävleborg 2021

Vi uppmärksammar Världsdagen för psykisk hälsa i en hel vecka 4-10 oktober, med arrangemang runt om i Gävleborgs län och livesändningar på Facebook
Psykiatriveckan Gävleborg 2021 arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg, Föreningsnätverket för psykisk hälsa Gävleborg, Svenska Kyrkan, Gävle kommun, Bollnäs kommun, Hudiksvalls kommun och Region Gävleborg.
Programmet är uppdaterat!

Se programmet här

Föreningslivet i Gävleborg blommar upp på nytt efter corona

Lamporna i föreningslokalerna lyser upp i höstkvällen igen och även om det kan vara ett litet tecken på att återgången i samhället efter Corona är på gång, så är det i själva verket en viktig symbol för att ortens invånare engagerar sig i vår gemensamma demokrati.

Genom det lokala föreningslivet, där varje individ engagerar sig fritt och frivilligt möts människor varje dag runt om i landet. I pensionärs och kulturgrupper, genom funktionsrättsrörelsen och politiska partier och i idrotts- och hembygdsföreningar. Bara för att nämna några. Här i Gävleborg har Studieförbundet Vuxenskolan äntligen startat upp fysisk verksamhet efter ett och ett halvt år av väntan.

Läs texten här

Välkommen till Mitt Val

Vårt samhälle ska vara tillgängligt för alla. Det är viktigt för att demokratin ska fungera bra.

Därför har Studieförbundet Vuxenskolan skapat olika aktiviteter för personer med intellektuell funktionsnedsättning om att rösta, om de olika valen i Sverige och om att säga sin åsikt.

Mitt Val

Våra projekt

Studieförbundet Vuxenskolan driver egna lokala projekt, och ingår även i olika samarbeten med andra organisationer och verksamheter inom kultur- och folkbildningsområdet i vårt län.

Våra projekt

Vårt uppdrag finns i hela landet, varje dag

Studieförbundet Vuxenskolan finns för bildning, kultur och lokal utveckling i hela landet. På många orter är studieförbunden de enda aktörerna som erbjuder fritt och frivilligt lärande och stöd till det lokala civilsamhället. Trots en väletablerad verksamhet i hela landet har det under det senaste året stötts på utmaningar, inte minst på grund av pandemins effekter på samhället men också i den kritik mot studieförbunden som lyfts i debatten.

Läs mer här

Kurser som startar snart

 • Iphone och Ipad, grundkurs HT-21

  Ort Gävle
  Pris 700 Kr
  Start 2021-10-18
  Läs mer
 • Digitalt språkcafé på kurdiska

  Ort Distans
  Pris 0 Kr
  Start 2021-10-18
  Läs mer
 • Internetcafé - Öppet café Få hjälp med det du önskar!

  Ort Gävle
  Pris 125 Kr
  Start 2021-10-19
  Läs mer
 • Hur får vi med de yngre i föreningslivet

  Ort Distans
  Pris 0 Kr
  Start 2021-10-19
  Läs mer
 • Trädgård i teori och praktik

  Ort Sandviken
  Pris 750 Kr
  Start 2021-10-20
  Läs mer
 • Jägarexamen Teorikurs GÄVLE

  Ort Distans
  Pris 3800 Kr
  Start 2021-10-20
  Läs mer