Möt Marie Karlsson

Marie Karlsson är cirkelledare i bland annat svenska, engelska, yoga, massage och mandalamålning.

Varför fastnade du för just det ämne/område som du är cirkelledare för?

Jag har under mina resor och boende utomlands samlat på mig erfarenheter som jag nu vill dela med mig av. Jag är en kreativ själ som har en bakgrund som grundskollärare och Kroppsterapeut/Hälsokonsult. Jag gillar att undervisa och inspirera!

Vad betyder folkbildning för dig?

Att alla som vill ska kunna få möjlighet att lära sig något nytt de är nyfikna på oavsett ålder och bakgrund.

Vad betyder den speciella pedagogiken med en studiecirkel för dig?

Att vi lär oss tillsammans. Deltagarna är motiverade, har aktivt sökt sig till SV för att de vill lära sig, vilket gör min uppgift som cirkelledare fantastiskt kul och lärorik!

På vilket sätt har det utvecklat dig att vara cirkelledare?

Det är enormt kul att få vara lärare på SV då jag enbart behöver förmedla, hjälpa och inspirera. Jag känner mig modig, kreativ och fri i min roll som cirkelledare.

När är du som mest nöjd och glad med ditt jobb som cirkelledare?

Det bästa med att vara cirkelledare är att jag får möjlighet att inspirera och arbeta med saker som jag brinner för. Jag arbetar med mina intressen och det känns inte som ett jobb för jag har så roligt! Allra bäst är det när deltagarna växer och behärskar det jag försökt förmedla.

Har du någon dold talang?

Kan simma fyra simsätt.

Har du något tips till andra som vill bli cirkelledare?

Om du brinner för något och känner att du vill dela med dig, kontakta SV. De är öppna för nya kursidéer. Många av de kurserna jag leder har jag hittat på.

Gå en av Maries kurser

I ”Yoga med Marie” blandar hon hatha, alignment och yin yoga. Där fokuseras det mycket på andning och på att bygga styrka. Det finns kurser både i Halmstad och i Falkenberg. Om du vill fördjupa dig lite mer kan du prova ”Miniyogaretreat” som är under fyra timmar på fyra söndagar i höst.

”Massage för hemmabruk” riktar sig till dig som vill prova på svensk klassisk massage för att kunna massera nära och kära. ”Massagetekniker” är för dig som är nyfiken på att prova på att ge och få bindvävsmassage, lymfdränage och aromamassage.

”Mandalamålning & meditation” är för dig som gillar att skapa. Vi varvar skapandet med meditation eftersom mandalamålning har en meditativ effekt på kroppen.

Det finns flera olika engelskakurser både i Falkenberg och i Halmstad, allt för att du ska kunna välja den grupp som passar din engelska allra bäst. Välkommen!

Vill du bli cirkelledare?

Läs mer på vårt cirkelledarnät eller kontakta oss på SV Halland direkt.