Tillbaka

Eli By Nilsson - i folkbildningens tjänst.

Efter utbildning på Rollag Folkhögskola i Norge så träffade Eli sin man Nils-Östen och flyttlasset gick till Sverige och Halland. Genom skrivandet av boken "Lien och dess marker" öppnades dörren in i Studieförbundet Vuxenskolans värld, och där har Eli blivit kvar. Hon minns tillbaka på hur ledarskapet inom SV Halland förändrats genom åren. Från färgstarka kvinnor som ledde Hallands olika avdelningar till det delade ledarskap som inördes med Joakims intåg. Hon har sett gruppen utvecklas och byggas genom åren och är inte förvånad att det landat i utmärkelsen "Great place to work".

Under åren har Eli bland annat drivit eller vart delaktig i kampanjer som "Folkets miljöskola", "Insikt ger åsikt", "Rikare skog" och "En bok för alla". Möjligheten till att ständigt få utvecklas och utmanas, i kombination med mötet med nya människor har gjort att Eli stannat kvar i SV under alla dessa år. 

Från kampanjen "En bok för alla".

Det finaste ögonblicket under alla år, säger Eli var mötet med Alice Bah Kunke. De brinner båda för föreningslivets betydelse för samhället.

Men den 1 maj är det dags för pension. Men det kommer inte bli några problem att fylla den lediga tiden. Barnbarnen, familjen, trädgården, resor och fågelskådning är bara några av de intressen som nu får mer tid. Dessutom bygger de ett nytt stort fårstall för deras Gottländska utegångsfår.  

Vi vill tacka Eli för allt hon har gjort för så många människor. Inspiration, glädje, driv och mycket kärlek. Tack! ..och kanske ser vi snart Eli igen? Kanske som cirkelledare.