Tillbaka

Möt Elvir Aljicevic

Studieförbundet Vuxenskolans värld myllrar av människor, kanske är det därför det blir så många spännande möten. Olika slags möten. Men en sak har alla gemensamt – engagemang. Möt Elvir, kurs- och cirkelledare på Dansstudion i Halmstad.

Elvir, berätta om dig själv?

Jag är 16 år och som person är jag väldigt hjälpsam, omtänksam och snäll. Jag älskar att hjälpa folk för jag känner så att om man hjälper folk och är väldigt snäll så kommer människorna också vara snälla mot dig. 

Vad är det bästa med att vara cirkelledare?

Man lär sig hantera sig själv, får bra tålamod och får jobba med det man tycker är kul, viktigt och trivs med. Tålamod är viktigt när man är cirkelledare, för när man t ex ska lära ut dans till mindre barn kan dom vara lite stökiga ibland - men istället för att skälla, så leker jag i stället med barnen och försöker få dem att dansa.

Vad gör du om 10 år?

Jag vill satsa på dans och skolan. Jag vill åka på olika tävlingar och göra många dansshower. Göra en dansturné med några dansare och samtidigt plugga på högskolan och jobba på SV. Efter utbildningen, så vill jag börja jobba och skaffa familj.

Vad betyder dans för dig?

Det går inte och beskriva hur mycket dans betyder mig, jag kan snacka om det hur länge som helst. Dans betyder allt för mig. Jag har blivit mer mogen och kan ta hand om saker själv och jag har fått bra självförtroende. Jag var en väldigt busig kille, men jag har genom dansen lärt mig att inte vara busig. Jag har också lärt mig hur jag ska använda språket på ett bra sätt. Jag kommer alltid dansa tills min kropp säger till att - nu räcker det.