Tillbaka

Årets hembygdsförening SHF Grimeton

Grimeton shf.png

SHF Grimeton årets hembygdsförening för verksamhet 2021 ❤️
Utdelningen skedde lördag 15/10 på SHFs höstträff på Katrineberg. Nina Kvint från Grimeton blev överraskad och glad som ni kan se 😍 Marie lämnade över priset 🤩

 

Motiveringen:

STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLANS

FÖRENINGSSTIPENDIUM 2021

 

Grimeton Hembygdsförening

 

Denna hembygdsförening har under 2021 visat prov på stor skicklighet att engagera cirkelledare och medlemmar i ett aktivt folkbildningsarbete och har i sin ordinarie verksamhet jobbat inom ett flertal ämnesområden. Föreningen har även sett studiecirkeln som ett användbart och självklart verktyg i sin verksamhet.

 

Föreningen har legat i framkant i att digitalt visualisera sin hembygds kulturarv för såväl sina medlemmar som för allmänheten, både genom att hålla sin hemsida aktuell och genom att engagera och aktivera i sin Facebook-grupp, som i dagsläget har över 400 medlemmar.

Föreningen har också – med studiecirkeln som form – lärt sig göra egna filmer med berättelser från bygden.

Föreningen har genomfört såväl studiecirklar som ett flertal kulturprogram vid sin vackra hembygdspark Bäckaslätt, som bland annat kan stoltsera med en småskola från 1800-talet och en unik stensamling.  Kyrkogårdsvandringar, torpvandringar samt guidningar på det originella naturområdet Bexells stenar är exempel på andra kulturprogram som genomförts under året.

 

Årets stipendium på tiotusen kronor är ett bevis på att föreningen har nått ett gott resultat där folkbildningens grunder och värderingar har spelat roll. Stipendiet är en uppskattning till alla ideella krafter som ligger bakom framgångarna och som ser nytta och nöje av att samarbeta med Studieförbundet Vuxenskolan.

 

SV önskar Grimeton Hembygdsförening lycka till framöver och hoppas på fortsatt gott samarbete.