Om oss

SV är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation och vår viktigaste uppgift som folkbildningsaktör är att erbjuda verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen.

Vilka är SV Jämtland?

Vi har verksamhet i länets samtliga kommuner.

Tillsammans arbetar vi för att bli ett SV som ska tillgänliggöra folkbildning i hela vårt län för alla människor.


Värdegrund

SVs värdegrund hävdar alla människors lika värde och rättigheter. Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.


Vision

SVs vision är en värld som präglas av hållbar utveckling. Genom att öka alla människors inflytande och delaktighet stärker vi demokratin. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje människa möjlighet att växa. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle.

SV Jämtland läns styrelse

Styrelsen för SV Jämtlands län består av sju ledamöter inklusive ordförande.


Styrelsen träffas omkring 7-9 gånger per år.


Ordförande: Peter Jansson

Ledamöter:

Lennart Ledin

Per Martinsson

Gunnar Heibring

Elisabeth Lundström

Richard Åström

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan SV Jämtlands län

Vår verksamhetsberättelse är fylld med inslag från vår breda folkbildningsverksamhet. Vi är otroligt stolta över allt som vi får möjlighet att göra tillsammans med alla fantastiska cirkelledare, deltagare, föreningar organisationer och enskilda personer.

Grundorganisationer och samverkande föreningar

Studieförbundet Vuxenskolan bildades (SV) 1967 genom en sammanslagning av Svenska Landsbygdens Studieförbund (SLS) och Liberala studieförbundet (LiS). Centerpartiet (C), Liberalerna (L) och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) är SVs grundorganisationer.

Integritetspolicy - GDPR

När du går en kurs hos oss


Du är försäkrad hos oss

Detta är en trygghet och bra för dig som deltagare att känna till. När du finns på en av våra deltagarlistor gäller försäkringen dig under kursen samt vid den direkta färden till och från kursen.


Utvärdering

Efter avslutad kurs kommer en utvärdering skickas till din mejladress.

Vi är tacksamma om du tar dig tid att fylla i den och hjälper oss att utvecklas.


Kamratcirklar

Har du gått en kurs som är slut men vill fortsätta att träffa de andra deltagarna?

Eller är ni ett gäng kompisar som brinner för ett speciellt ämne?

Kontakta oss så hjälper vi gärna till att starta en kamratcirkel. 


Lustfyllt sätt att lära

Våra kursers pedagogiska form är studiecirkeln. Upplägget kan se olika ut, men det finns vissa saker som förenar våra workshops, cirklar och kurser:


Kortfattat kan man säga: att både ledaren och deltagarna bidrar med sin tidigare kunskap, sin nyfikenhet och sina erfarenheter. På så sätt blir hela gruppen delaktig och kan därmed också påverka innehållet. Det är ett kul och enkelt sätt att lära sig på. Hoppas att du också kommer att känna så!


Fullständiga anmälningsvillkor hittar du via länken nedan.