Mekka i Järpen är en plattform där ungdomar får möjlighet att utveckla sin motorkultur, i Järpen med omnejd. Det är från grunden ett ungdomsinitiativ som utvecklats till ett Arvsfondsprojekt, vilket fortsatt har det ungdomsdrivna fokuset, och riktar sig till ungdomar 13-19 år.


Mekka utgår från ungdomars driv och engagemang. Studiebesök, inspirationskvällar, aktiviteter för tjejer, filmkvällar, aktivitetsdagar, utställningar och utflykter är några av de saker som vi gjort. Allt utifrån teknik, skapande och verkstad. Vi utforskar möjligheten att motorkulturen kan möta upp många olika intressen. Vi ser t.ex att fikat och mötet är det viktigaste för våra unga. Bara fantasin kan sätta stopp för vad vi kommer att göra här näst.


Mekka har två fysiska mötesplatser i Järpen.Garaget är en kommunal fritidsgård där även Mekka håller till med sin verksamhet. Där finns tillgång till skruvning i ett mindre garage med verkstadsutrustning till allt ifrån cykelmek och annat tekniskt till bil- och skotermekning. Det mesta går att ta med dit i mån av plats. Mekka använder också det schyssta uppehållsrummet med biljard, tv-spel och fika. Garaget är under uppbyggnad där ungdomarna är med i processen. En härlig mötesplats för skapande, inspiration, pyssel, skratt, motor och fika. Aktivitet onsdagar kl.18-20. Motorgården håller till i JGY Åre's lokaler hos Fordonsprogrammet. Där finns tillgång till verktyg, billyft, svets, bilvårdsprodukter och mycket mer. Du tar med det du själv vill skruva med och kan göra enklare ingrepp som hinns med under kvällen. Självklart fikar vi tillsammans. Aktivitet torsdagar kl.18-21 Verkstadskläder och skyddsskor krävs.