Människa i fokus

Föreläsningsserie  2021

Praktiska upplysningar

Inträde
Personal: 400 kr
Anhöriga och privatpersoner: 150 kr
Priset inkluderar fika.

Plats
Södra Vätterbygdens folkhögskola Månsalen, Mångatan 10, Jönköping

Anmälan är bindande fr.o.m. en månad innan föreläsningen äger rum.

Bekräftelsemailet gäller som biljett vid föreläsningen.  

Faktura skickas efter föreläsningen.

Frågor
Madeleine Sjöstrand 070-431 39 18 eller Lovisa Jansson 070-431 39 08


 

Bemöta individer med autism

Gunilla.jpg

Gunilla Gerland

Föreläsningen är framflyttad och vi har ännu inget bestämt datum. Du som är anmäld har kvar din plats och blir meddelad så fort vi har ett nytt datum.

Hur kan vi förstå autism och hur kan det leda oss till vägar att hjälpa och stödja människor med autism?

Gunilla Gerland går igenom symtomen vid autism på ett sätt som ger ökad insikt i hur det påverkar individen. Hon ger tips på hur vi kan tänka och arbeta för att personer med autism ska få möjlighet att utvecklas. Gunilla Gerland har lång erfarenhet av att arbeta tvärfackligt med autism och Aspergers  syndrom. Gunilla diagnostiserades själv med Aspergers som 29:åring.

Anmälan för företag och kommuner

Anmälan för privatpersonerOm konsten att vara en viktig vuxen i barns och ungas liv- digital föreläsning

Lasse_M_PRINT01-press-scaled2.jpg

Lasse Mattila

Onsdag 24 mars kl. 13.30 – 15.15

Inspiratören, föreläsaren och socionomen Lasse Mattila har över 20 års erfarenhet från arbete med barn och unga i utsatta livssituationer. i sin föreläsning delar han med sig av sina egna livs- och yrkeserfarenheter. Lasse bjuder också på konkreta tips och råd på hur vuxna kan göra skillnad i barns och ungas liv.

Anmälan för företag och kommuner

Anmälan för privatpersonerSå kan vi förstå ADHD

Björn Roslund_2_.png

Björn Roslund

Föreläsningen är framflyttad och vi har ännu inget bestämt datum. Du som är anmäld har kvar din plats och blir meddelad så fort vi har ett nytt datum.

Björn Roslund är barn- och vuxenpsykiatriker. Han har mer än 25 års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna med ADHD. Björn har skrivit boken "Haja ADHD" där han förklarar neurobioligin bakom ADHD, något som han tycker ofta glöms bort. Ofta sägs det att man inte kan förklara ADHD, utan att det bara är en checklista på symptom. men det går att "haja", det går att förklarar varför det blir som det blir.

Anmälan för företag och kommuner

Anmälan för privatpersonerFolder Människa i fokus

Klicka här för att ladda ner höstens folder för föreläsningsserien Människa i fokus. Föreläsningarna genomförs i samarbetete med:

Autism & Aspergerföreningen i Jönköpings län, (H)järnkoll och AttentionTeam Funktionsrätt på Studieförbundet Vuxenskolan 
arbetar för kunskapsgivande kurser och föreläsningar som ska kännas både nytänkande och intressanta. Vi utformar även samtalscirklar för dig som är anhörig eller har en diagnos. Vi finns till för dig och ta gärna kontakt om du har egna ideér om verksamhet eller aktivitet.