studio11 Dans Jönköpings län

studio11 är Studieförbundet Vuxenskolans dansverksamhet i Jönköpings län.

Vi vill välkomna alla att dansa!

Hos oss spelar det ingen roll vilken bakgrund du har, om du är barn, vuxen eller senior, med eller utan förkunskaper. Hos oss får du möjlighet att utvecklas inom dansen enligt dina egna förutsättningar och träffa andra med samma intresse.


Vi är ett stort team danspedagoger och dansledare i olika åldrar som tillsammans jobbar mot samma mål: förmedla trygghet, gemenskap och kvalitet i danssalen. Vi vill att du ska kunna släppa prestiken och kraven och genom det kunna nå ditt mål med dansen. 


Vi har som mål att erbjuda dansklasser för alla. Därför har vi klasser i allt från nybörjare till lite mer avancerad nivå. Varje termin avslutas med uppträdanden och föreställningar för den som vill.


Det är aldrig för sent att börja dansa! #ALLAKANDANSAPUNKT


Vi finns på nedanstående orter (klicka på på den ort du önskar för att se vårat kursutbud, workshops och lovaktiviteter) 


Klicka här för att se alla ämnesområden.

studio11 - Dans i Jönköping

studio11 - Dans i Finnveden

studio11 - Dans i Habo & Mullsjö

studio11 - Dans i Aneby

studio11 - Dans i Eksjö

studio11 - Dans i Nässjö

studio11 - Dans i Sävsjö

studio11 - Dans i Vetlanda

studio11 - Dans i Tranås

studio11 - Dans i Gränna

Anmälningsvillkor

Anmälan är bindande. Dock är vi på studio11 måna om att du ska trivas i din dansgrupp. Vid eventuell avanmälan behöver du meddela oss via mail eller telefon senast tre dagar efter första kurstillfället och du betalar därmed ingen kursavgift.


Tveka inte att höra av er om ni önskar byta grupp eller vill rådfråga om nivåer m.m.  


Om kursen du vill gå är fullbokad går det bra att anmäla dig till en reservplats. Vi kontaktar sedan dig om du får en plats.

Är ni ett gäng kompisar som dansar tillsammans?

Vi kan hjälpa er med danslokaler och chansen att stå på scen. Genom att koppla din dansgrupp till studio11 får ni erbjudanden om workshops, kurser, uppvisningstillfällen m.m. Hör av er till oss så berättar vi mer.

Vill du också bli en i vårt härliga gäng dansledare?

Vi söker ständigt nya dansledare, inom olika dansstilar. Brinner du för dansen och vill vara ledare hos oss? Dansutbildning är önskvärt, men det viktigaste är ett engagemang och en vilja att dela med dig av din kunskap och att sprida dansglädje. Alla våra ledare genomgår vår dansledarutbildning och blir därigenom godkända dansledare för Studio11 i hela länet.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

cecilia.liljeblad@sv.se, 0704-313938

therese.froberg@sv.se, 0704313912

Danshälsan på SV i Jönköpings län

Danshälsan är ett område kring hur dans och hälsa kopplas ihop, vilket växer sig större och större i Sverige och internationellt. Vi på Studieförbundet Vuxenskolan i Jönköpings län vill ta en aktiv roll att driva Danshälsan vidare. Danshälsan är ett samlingsbegrepp med riktade dansinsatser eller anpassade dansaktiviteter som sätter dansen i fokus för att ge extra styrka, livsglädje och mental återhämtning. Inom Danshälsan använder vi dansen som ett konstnärligt redskap, utifrån evidensbaserade metoder, där det lustfyllda ligger i fokus för att nå hälsa genom kreativitet, gemenskap och självförtroende.

Vi bidrar till Danshälsan genom att erbjuda dans för personer med Parkinson, MS och stroke, samt insatser för att stärka tjejers hälsa, utifrån konceptet Dans för hälsa. Vi samarbetar och samverkar med Region Jönköpings län, Jönköpings kommun, samt Parkinsonförbundet, Neuroförbundet och Osteoporosförbundet.

Klicka vidare för att se vilka kurser vi erbjuder inom Danshälsan.

Fotograf: Johan W. Avby 

Företagsdans hos studio11

Gör något annorlunda på nästa möte!

Kom och dansa hos oss på studio11.

Hör av er så berättar vi mer!