Tillbaka

Uppdaterad information med anledning av pandemin

(UPPDATERAD 2021-04-26)

Studieförbundet Vuxenskolan följer noggrant utvecklingen kring Covid-19 och vi anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens råd. De regionala restriktionerna är tydliga – träffa inga andra än dom du bor med, utöver det som är nödvändigt i skolan eller på arbetsplatsen. Även du som är vaccinerad uppmanas att följa de allmänna och regionala rekommendationerna. Läs mer om de skärpta regionala råden som gäller från 26 april 2021 fram till 16 maj 2021 på Region Kalmar läns hemsida eller genom att klicka här.

På grund av de skärpta regionala restriktionerna i Kalmar län har vi därför valt att på nytt pausa all fysisk verksamhet – vilket inkluderar utomhusaktiviteter – fram till den 16 maj. Självklart träffas vi fortfarande digitalt – och vi hjälper mer än gärna till om du vill ha hjälp att komma igång med en digital cirkel! Våra kontaktuppgifter hittar du här. Vi vill även påminna om att vi erbjuder ett flertal kurser som distanskurser – detta för att vi fortsatt ska kunna arbeta med folkbildning även om vi ännu inte kan ses fysiskt. Vårt utbud av digitala cirklar och föreläsningar hittar ni här.

Föreningar och kamratcirklar uppmanar vi att också följa dessa råd och därmed ställa om sin verksamhet och sina träffar till digital form. Självklart finns vi för stöd och hjälp vid omställningen från fysisk till digital verksamhet. Här har vi samlat lite tips och trix för digital verksamhet, likväl som förslag på digitala mötesforum. Det går även utmärkt att kontakta våra lokala verksamhetsutvecklare för hjälp. Förslag på digitala cirklar som ni kan genomföra i er förening eller som kamratcirkel hittar ni också via vår folder "Nya sätt att mötas".

Information samt frågor och svar om Covid-19 hittar ni på Folkhälsomyndighetens sida. Håll i och håll ut – vi tar oss igenom detta tillsammans!