För cirkelledare

Du är viktig för oss på SV - våra cirkelledare är i många fall vårt ansikte utåt mot deltagarna. En stor del av din roll är att leda och samordna arbetet i gruppen. Genom att föra vidare din kunskap bidrar du till folkbildningen som är en viktig del av vårt samhälle. Vi är tacksamma över att du finns hos oss!

Besök vår cirkelledarsida

Här hittar du användbara verktyg och inspiration för dig som är cirkelledare hos oss på SV. Besök gärna sidan med jämna mellanrum för att hålla dig uppdaterad med matnyttig information.

Cirkelledarutbildningar

För att du ska lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig utbildningar som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef. Flera av våra utbildningar finns tillgängliga digitalt så att du kan gå dom när du vill - läs mer om och ta del av våra cirkelledarutbildningar här.

Kom igång med digital rapportering via vår E-tjänst!

Genom vår E-tjänst kan du som cirkelledare hantera dina arrangemang på ett enkelt sätt genom en dator, mobil eller surfplatta – det enda du behöver är ett webbkonto. Saknar du ett webbkonto? Kontakta då din lokala verksamhetsutvecklare så får du hjälp att komma igång!


Här hittar du, utöver en länk till vår E-tjänst, manualer och instruktionsfilmer som hjälper dig igång, svar på vanliga frågor och även information om hur du går tillväga för att spara E-tjänsten som en genväg på din mobil.

Bra att veta

Hur ser du din lönespecifikation? Hur förhåller vi oss till GDPR? Vad händer om du behöver ställa in en träff p.g.a. sjukdom? Svaren hittar du här!

Inspireras av andra cirkelledare

Hos oss hittar du cirkelledare inom det mesta - allt från olika hantverk och konst till sjöfart och högläsning. Här ser du ett axplock av våra otroligt duktiga ledare i föreningar, kamratcirklar och kurser ut mot allmänheten.

Vill du bli cirkelledare hos oss?

Vi har alla något vi är lite extra bra på. Kanske är du lite extra duktig på att ta naturbilder med mobilen, odla grönsaker och snittblommor, göra desserter eller paddla kajak? Oavsett vad du är bra på så finns det med största sannolikhet andra som vill lära sig det, så varför inte hjälpa till att sprida din kunskap och bli cirkelledare?


Vad innebär det att vara cirkelledare?

Som cirkelledare hos oss hjälper du till att sprida kunskap genom folkbildning samtidigt som du får göra något du brinner för. Att lära tillsammans med andra är både meningsfullt och roligt. För att vara cirkelledare behöver du inte vara något proffs på det du lär ut, men det krävs att du har ett genuint intresse för ditt ämne och en vilja att engagera och lära andra.


Vill du bli cirkelledare hos oss? Hör av dig till oss så berättar vi mer!