Tillbaka

Inspirerar keramikdeltagare

- Det händer ofta att jag själv blir inspirerad! Det säger Elisabeth Björklund som är ledare i keramik i Västervik. Hon har cirklar för vuxna och för blandade barn och vuxengrupper. 

- Jag har arbetat som cirkelledare i keramik i väldigt många år, berättar Elisabeth. Tidigare hade jag det i min egen verkstad. Sedan några år har SV i Västervik en egen keramiklokal och det är väldigt bra att kunna bedriva kursverksamheten där.

Som cirkelledare är det Elisabeths roll att lära ut tekniker om materialet samt att inspirera deltagarna. De provar på de olika teknikerna som tumning, kavling, ringling och drejning. Testar olika färger och glasyrer.

- Det är stimulerande även för mig att träffa trevliga människor på våra sammankomster. Det händer ofta att jag själv blir inspirerad efter en kväll.

Deltagarna tycker att det är kul att prova på något nytt och träffa andra. Eller som en av Elisabeths deltagare uttrycker det i den blandade gruppen med vuxna och barn: 

"Det är en stund med mitt barn där jag kan fokusera på bara oss två."

 Ett citat från en av våra yngsta deltagare får avsluta detta porträtt: 

Siri 6 år: "Allt har varit jättekul. Jag tycker att det är bra att det varit så lugnt och skönt. Om det varit fotboll kanske man sprungit in i någon och jag får ont i benen när jag springer."