Tillbaka

Livskonstnären Ulrica ny ledare i Mönsterås!

I Mönsterås har vi i dagarna fått ett sprudlande nytillskott bland våra duktiga cirkelledare.

Ulrica Vedin som driver CREVIA design är arbetsterapeut, inspiratör, designer, livskonstnär, antistresscoach med inriktning mot skapande aktivitet samt utbildad Vedic art-lärare. En kvinna med många strängar på sin lyra alltså, eller snarare många färger på sin palett kanske man ska säga.

Skapandet har alltid funnits närvarande och som ett stort intresse för Ulrica, men att ta steget till att utveckla det till en livsstil var inte planerat utan började med ett bröllop- hennes eget.   

-Jag letade bröllopssmycken till min egen stora dag, men hittade ingenting som var riktigt JAG. Så jag tänkte att ”det ska jag väl kunna göra själv.” Jag köpte lite pärlor och tråd och satte igång. Sedan dess har jag ännu inte slutat… Smyckena blev en hobby, som numer utvecklats till egen verksamhet.

När det kommer till nyskapande finns inga gränser för Ulrica. Bredvid den egna smyckes-kollektionen och designeruppdrag har Ulrica haft många kurser i smyckestillverkning, stickning, betonggjutning, mindfulness och sen några år även inom olika former av måleri. 

Just målningen har fått allt mer plats i Ulricas egna skapande de senaste åren. Det är inte svårt att förstå hennes passion för målandet när man ser hennes tavlor, och man dras med av hennes entusiasm när hon beskriver sina stunder bland färg, form och inspiration.

- När en målning påbörjas vet jag aldrig hur den ska sluta, säger Ulrica. Jag leker med färg, form och struktur och låter det hända som just i stunden vill hända. Detta är en ljuvlig del av processen. Jag plockar fram det som jag ser och då är jag som uppslukad; tid och rum bara försvinner. Jag vill aldrig sluta. Jag målar med akrylfärg och egentillverkad äggtemperafärg på allt möjligt, bomullsduk på metervara eller uppspänd, på tapet, trä- ja det mesta, faktiskt.  En del målningar blir klara på ett kick och andra tar lång tid! Och så är det med livet, ibland är det enkelt och ibland är det mer utmanande.

Ulrica kommer under våren att erbjuda en kurs i intuitiv målning och välkomnar alla som är intresserade av att väcka liv i sina kreativa sidor utan krav på prestation. Kursen riktar sig till alla som vill testa, oavsett tidigare erfarenhet av pensel, färg och form. Ulrica handleder alla deltagare utifrån deras egen skapandeprocess. 

Och om man frågar Ulrica om hon är en konstnär?  Då svarar hon:
- Ja, jag är en livskonstnär!

- Välkommen Ulrica! säger vi på SV. 

Här nedan ser du exempel på Ulricas vackra tavlor. De heter "Hoppfull i nuet" och "Kärleken". Fler alster av Ulrica hittar du på hennes hemsida www.crevia.se - därifrån vi även har fått tillåtelse att låna fotona till denna artikel. Foto Ulrica av Micke Gullander. 

Tavla av Ulrica   

Tavla av Ulrica