Tillbaka

Möt Marika Danielsson

MÖT VÅRA CIRKELLEDARE ✨

Marika Danielsson1.jpg

Här har vi Marika Danielsson, en av våra fantastiska och kreativa cirkelledare som håller kurser i Kalmar. Vi har fått förmånen att ställa henne några frågor 👇

Vad har du för cirkel?
- Glaskonst i Tiffanyteknik. Jag hade många vänner som ville lära sig så jag började med att hålla en kurs hemma hos mig. Det blev dock lite trångt så då tog jag kontakt med SV för att få låna bättre lokal. Jag blev så trevligt bemött så det slutade med att jag gick en utbildning för att bli cirkelledare och nu startar jag snart min tredje nybörjarkurs. Det är jätteroligt att så många vill prova på denna teknik. I Sverige är det inte många som håller på med Tiffany, det är mycket större utomlands.

Hur kom du i kontakt med SV och vad fick dig att vilja hålla kurser hos oss?
- Har själv gått kurser tidigare på SV och tyckt att det har varit ett roligt sätt att umgås och lära. För fem år sedan gick jag en kurs i aktiekunskap och där träffade jag vänner för livet. Nuförtiden pratar vi inte bara aktier utan vi gör allt möjligt ihop, åker på loppis, går på bio, vandrar vid havet, lagar mat, spelar spel m.m.

Hur startade ditt intresse för att skapa med glas och vad är det roligaste konstverket du skapat genom Tiffanytekniken?
- Jag såg ett tv-program från England där man besökte en glaskonstnär. Det såg så roligt ut. Jag har tidigare jobbat mycket med textil och mjuka material och ville prova något nytt. Jag hittade en sommarkurs i Göteborg och sen ville jag bara fortsätta.

Har du något tips för en nybörjare?
- Gå en nybörjarkurs på SV eller hör med din lokala avdelning om ni är en grupp som vill testa på ett tillfälle. Vill man sedan fortsätta själv är det en engångskostnad att köpa in verktyg men det behövs inga stora maskiner eller stor plats för att utöva denna hobby.

Vad gör du på fritiden?
- Just nu kretsar all min fritid kring glas, det finns ju oändliga möjligheter att jobba med det materialet. Men jag är intresserad av mycket. Läser alltid SV utbudet av kurser i hantverk och ibland hittar man någon kurs som. Inget går att motstå.

Tack Marika för ditt engagemang och för att du delar med dig av dina kunskaper hos oss đź’š