Tillbaka

CP-blues vill öka kunskapen om CP-skador med musikens hjälp

Johan Öberg är en 23-årig, musikintresserad kille med CP-skada. Han har skrivit 100-tals låttexter men har själv problem att göra musik av dem pga. sin skada. Nu kan DU vara med och tävla och göra låtar av Johans texter och samtidigt lära dig mer om cerebral pares.


Vi vill låta Sveriges musiker – amatörer som professionella, grupper som soloarister – göra låtar av Johans texter i en tävling där vi belyser allas rätt till kreativt skapande, folkbildar om CP, och raserar fördomar.


Tävlingen äger rum på www.cpblues.se där man hittar Johans texter och redan inskickade låtar. Där finns även information om Cerebral Pares. De som vill vara med i tävlingen gör musik av valfri text och skickar in. Tävlingen pågår till den 30:e november och avslutas med att det vinnande bidraget utses av en jury bestående av Ebbot Lundberg (The Soundtrack of Our Lives m.m.), Ika Johannesson (Kulturnyheterna på SVT m.m.), textförfattaren själv samt en representant från Studieförbundet Vuxenskolan. Vinnaren får 10 000 kr, en studioinspelning och musikvideo.

För att sprida kännedom om CP-blues har vi gjort en film tillsammans med Johan.

Bakom CP-blues står Studieförbundet Vuxenskolan som har utformat den på initiativ av, och tillsammans med, Johan Öberg.

 

Foto: Edward Forslund