Tillbaka

De vann CP-blues

Under 2 månader har kampanjen CP-blues engagerat Sveriges musiker, amatörer som professionella, i tonsättandet av Johan Öbergs fantastiska låttexter. Nu presenterar juryn den lyckliga vinnaren: bandet The Commotion som gjort en tolkning av Johans låttext “Skitig själ”.

Juryns motivering: “The Commotion har skrivit en hookig och unik melodi till texten vilket gör att den fastnar omgående i huvudet. Intressant och eget!”

Se och hör det vinnande bidraget här:

Så här säger bandet om vinsten: “Det känns väldigt kul att bli utvald av juryn, det är en ära. Och extra fint att vinna en tävling som har ett högre syfte, att man på något sätt hjälper Johan sprida ordet om CP-skador.”

The Commotion tar hem vinsten bestående av en inspelning av låten i studio, egen musikvideo samt 10 000 kr.

Överväldigande engagemang

Johan Öberg är en 23-årig, musikintresserad kille med CP-skada. Han har skrivit 100-tals låttexter men har själv problem att göra musik av dem pga. sin skada. Genom kampanjen ville vi belysa allas rätt till kreativt skapande, folkbilda om CP och rasera fördomar. “Vi är överväldigade av engagemanget”, säger Renée Weberitsch nationell musiksamordnare på Studieförbundet Vuxenskolan. CP-bluesfilmen har haft över fyra tusen visningar och hela 63 bidrag har kommit in till tävlingen – allt från metallband och singersongwriters till en hel skolklass. Att utse en vinnare har varit ett tufft arbete för juryn bestående av Ebbot Lundberg (The Soundtrack of Our Lives m.m.), Ika Johannesson (Kulturnyheterna på SVT m.m.), textförfattaren Johan själv samt en representant från Studieförbundet Vuxenskolan. Johan höll vid ett tillfälle t.o.m. på att själv ge upp sitt juryuppdrag för att det var så svårt att välja.

Nu återstår inspelning av det vinnande bidraget, och vad som händer med CP-blues i framtiden planeras redan. Kanske blir det ett helt album, en konsert eller så dyker CP-blues upp på film eller på någon av sommarens festivaler.

Mer information och alla bidrag finns att lyssna på www.cpblues.se.