Tillbaka

Stor verksamhet hos Studieförbundet Vuxenskolan i Mönsterås

90 studiecirklar och 117 kulturarrangemang. Det kan Studieförbundet Vuxenskolan se tillbaka på under 2017 i Mönsterås kommun. I Mönsterås ökade verksamheten från 2092 (2016) till 2331 studietimmar (2017). Imorgon kväll presenteras verksamhetsberättelsen på avdelningens årsmöte.

- Jag uppskattar verkligen det engagemang, den hjälpsamhet och kunskap som jag mött hos cirkelledare och deltagare i Mönsterås, säger Elisabeth Wall, vikarierande verksamhetsutvecklare i Mönsterås kommun.

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder också studiecirklar för allmänheten i Mönsterås:

- Några av de populäraste cirklarna har varit kost och hälsa, biodling, yoga på olika nivåer, navigering, jakt, silversmide, IT/data på olika nivåer, aktiekunskap, grekiska, kalligrafi, målning och kortkurser i hantverk, säger Elisabeth.

Föräldracirklar i samverkan

Det uppskattade samarbetet har fortsatt mellan Mönsterås kommun, BVH och SV inom ramen för projektet ”Värme & ramar” med bokcirklar för föräldrar. Grupperna har bland annat läst Massagesagor, Josses barnmat, Barnkammarboken med visor, Kaninen som gärna ville somna, Sitta still som en kanin – mindfulness för att nämna några. Bokcirklarna bidrar till konkret kunskap hos föräldrarna, men kanske allra mest en gemenskap och en trygghet i föräldraskapet som skapas när föräldrarna träffas tillsammans.

Läs gärna mer om vårt arbete i vår kommunala verksamhetsberättelse: https://www.sv.se/globalassets/sv-kalmar/avdelningsstamma/verksamhetsberattelse-2017-kommunala-sv-kalmar.pdf

Fakta om Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang.

  • Varje år deltar runt 13 500 deltagare i vår verksamhet runt om i länet. (över 7500 unika deltagare)
  • Vi genomförde 35 883 studietimmar totalt i länet 2017.
  • På våra 1700 kulturarrangemang/föreläsningar under 2017 deltog över 138 000 deltagare. 

Kontaktpersoner:

Elisabeth Wall, vik verksamhetsutvecklare Studieförbundet Vuxenskolan i Mönsterås kommun elisabeth.wall@sv.se 0480-43 04 60

Karina Helmersson, kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län, karina.helmersson@sv.se 0481-76 60 72

Maria Strömberg, avdelningschef Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län, maria.stromberg@sv.se 0481-76 60 70