Tillbaka

Hantverk och/eller stickcafé (ideellt)

Vi söker cirkelledare till ett hantverks- och/eller stickcafé i Oskarshamn, Borgholm & Löttorp. Hantverks- och/eller stickcafé hålls på ideell basis och är därmed utgår ingen ekonomisk ersättning. Du får istället utbyte av andra genom att lära känna individer med liknande intressen, få nya inspel och idéer från andra deltagare i gruppen och en plats att umgås och göra något man älskar.

Som ledare i hantverks- och/eller stickcafé behöver du ha grundläggande kunskap kring t.ex. stickning, virkning, brodering eller andra typer av hantverk. Som individ ser vi även gärna att du är inkluderande och drivs av att inspirera andra.

 

Hur blir jag cirkelledare?
Hör av dig till din lokala verksamhetsutvecklare (kontaktuppgifter hittar du här) eller maila oss på kalmarlan@sv.se och ange vilken/vilka kommuner du kan tänka dig hålla hantverkscafé i. Vi kommer därefter återkoppla till dig med mer information.

Vad innebär det att vara cirkelledare hos SV Kalmar län?
Som cirkelledare har du en viktig roll hos SV - du blir SV:s ansikte utåt och ditt jobb är att stödja och inspirera gruppen i det ämnet du är cirkelledare för. Du kommer själv vara en i gruppen, men kommer också att ha det övergripande ansvaret för kursens genomförande. Tillsammans med verksamhetsutvecklare på SV Kalmar län kommer du att planera kursen och skapa en arbetsplan. Du ansvarar även för att förbereda sammankomster, skapa en bra gruppmiljö och ansvara för närvarorapportering.

För att lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig även en ledarskapsutbildning som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef.

Uppdraget som cirkelledare för hantverkscafé är ideellt. Du är själv med och bestämmer vilken dag/tid du vill genomför studiecirkeln på.

Om oss
Vi inom SV hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor. Den utgår från individens rättigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar för en samhällsutveckling som stärker den liberala demokratin.

Kontakt vid frågor och ansökan:
Mirsada Bajraktarevic, Verksamhetsutvecklare i Borgholm/Mörbylånga kommun – mirsada.bajraktarevic@sv.se
Sophie Axelsson, Verksamhetsutvecklare i Oskarshamns kommun – sophie.axelsson@sv.se

Vi tar även emot spontanansökningar till andra kommuner i Kalmar län via kalmarlan@sv.se.