Tillbaka

Trädgårdsdesign

Extrajobb – Vanligast är att våra cirkelledare har annan huvudsaklig sysselsättning.

Vi söker en cirkelledare som kan hålla kurser inom trädgårdsdesign i Nybro, Emmaboda, Torsås, Mönsterås och/eller Kalmar.

Trädgården är för många en fristad där man kan finna ro, men ibland behöver vi en hjälp på traven med hur man ska planera trädgården för att få ut det mesta av den. Vi söker därför efter någon som är en hejare på att designa trädgårdar och har koll på hur man tar tillvara på det utrymme som finns för att göra det mesta av det. Känner du igen i dig i beskrivningen och vill förmedla dina kunskaper till andra i form av en studiecirkel? Då tycker vi absolut att du ska skicka in en ansökan till oss på SV Kalmar län.

Hur ansöker jag?
Vi tar emot ansökan per mail till kalmarlan@sv.se – ange vilken/vilka kommuner du önskar bli cirkelledare i samt ämnet din ansökan avser. Vi ser gärna att du berättar vilken erfarenhet du har av ämnet och annan information du anser vara relevant för oss att veta. Har du ett CV där dina erfarenheter inom ämnet framgår så ber vi dig skicka med detta i ansökan.

Det går även bra att skicka din ansökan direkt till verksamhetsutvecklaren i den kommun du önskar bli cirkelledare i – kontaktuppgifter ser du längst ner.

Vad innebär det att vara cirkelledare hos SV Kalmar län?
Som cirkelledare har du en viktig roll hos SV - du blir SV:s ansikte utåt och ditt jobb är att stödja och inspirera gruppen i det ämnet du är cirkelledare för. Du kommer själv vara en i gruppen, men kommer också att ha det övergripande ansvaret för kursens genomförande. Tillsammans med verksamhetsutvecklare på SV Kalmar län kommer du att planera kursen och skapa en arbetsplan. Du ansvarar även för att förbereda sammankomster, skapa en bra gruppmiljö och ansvara för närvarorapportering.

För att lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig även en ledarskapsutbildning som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef.

Anställningen är en timanställning och timarvode utgår. Vanligast är att våra ledare har annan försörjning i grunden.
I SV Kalmar län erbjuder vi kurser på dagtid, kvällstid och på helger – du kan själv vara med och påverka när kursen du önskar hålla ska vara förlagd. Vi erbjuder även kurser i samtliga av Kalmar läns kommuner – du anger själv vilken eller vilka kommuner du har möjlighet att arbeta i.

Om oss
Vi inom SV hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga rättigheterna. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor. Den utgår från individens rättigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar för en samhällsutveckling som stärker den liberala demokratin.

Kontakt vid frågor och ansökan:
Sandra Andersson, Verksamhetsutvecklare i Kalmar kommun – sandra.andersson@sv.se
Johanna Haferbier, Verksamhetsutvecklare i Nybro/Emmaboda/Torsås kommun – johanna.haferbier@sv.se
Petra Sundin, Verksamhetsutvecklare i Nybro/Emmaboda/Torsås kommun – petra.sundin@sv.se
Elisabeth Wall, Verksamhetsutvecklare i Mönsterås kommun – elisabeth.wall@svs.se

Vi tar även emot spontanansökningar till andra kommuner i Kalmar län via kalmarlan@sv.se.